НАБУ порушило кримінальне провадження проти нардепа Кононенка

НАБУ порушило кримінальне провадження проти нардепа Кононенка

Фото: УНІАН

Депутата від "Блоку Петра Порошенка" підозрюють у декларуванні недостовірної інформації.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження проти народного депутата від БПП Ігоря Кононенка через ймовірне декларування недостовірної інформації.

Про це з посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру пише УНІАН

Як зазначається, справа була порушена за матеріалами, які надійшли до НАБУ від Національного агентства з питань запобігання корупції, згідно з якими Кононенко, подаючи декларацію за 2015 рік (виправлену), вказав недостовірні відомості щодо кількості та номінальної вартості акцій трьох акціонерних товариств, зареєстрованих на території України, і двох іноземних компаній, які належали йому на праві власності, та не задекларував отриманий дохід члена сім’ї (невістки). 

"Загальна сума недостовірних відомостей у декларації народного депутата за 2015 рік становить майже 7,6 млн грн”, - йдеться у повідомленні НАЗК від 29 липня.

Наразі кримінальне провадження зареєстроване за ст. 366-1 (Декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 19 липня детективи НАБУ та САП провели обшуки у приміщеннях ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", зокрема в спортивному клубі "5 елемент" (пов'язують із Порошенком та Кононенком). У НАБУ додали, що слідча дія санкціонована і проводиться під час розслідування розтрати державного майна в особливо великих розмірах службовими особами Міноборони України та Генштабу ЗСУ України, які у 2015-2018 рр, на думку слідства, незаконно внесли до державного оборонного замовлення спеціальний автомобільний транспорт та здійснили його закупівлю за завищеними цінами. Як повідомлялося раніше, компанія "Богдан Моторс" отримала півмільярда гривень за таємними контрактами на закупівлю вантажних і санітарних автомобілів, зроблених на китайському шасі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація