НАБУ розкрило схему розкрадання коштів у справі Мартиненка

НАБУ розкрило схему розкрадання коштів у справі Мартиненка

Микола Мартиненко / Фото: УНІАН

Було завдано збитків на 17 мільйонів доларів.

Національне антикорупційне бюро оприлюднило схему корупційної схеми на ДП "СхідГЗК", до якої може бути причетний затриманий екс-нардеп Микола Мартиненко.

У Бюро наголосили, що для провадження щодо завдання збитків "СхідГЗК" детективи скерували до восьми країн 16 запитів  про міжнародну правову допомогу. За допомогою інших держав вдалося встановити всі деталі виведення коштів та з'ясувати, на що саме особи, підозрювані в завданні збитків  "СхідГЗК", їх витрачали. 

"Як встановило слідство, з-поміж іншого, кошти витрачались на оренду нерухомості в країнах ЄС для потреб членів родини підозрюваних, сплату медичних послуг, та послуг адвокатів із захисту підозрюваного в іншій кримінальні справі, яку стосовно нього відкрила прокуратура Швейцарії", - йдеться у повідомленні.

На придбанні уранового концентрату компанія Steuermann, підконтрольна Мартиненку, наварила 17,28 млн дол США. Повну схему дивіться нижче.

Фото: НАБУ

Нагадаємо, 20 квітня детективи НАБУ та прокурори САП затримали двох осіб —екс-депутата Миколу Мартиненко та його спільника за підозрою створення злочинної організації та привласненні та розтраті майна, через що ДП "СхідГЗК" завдано збитків на суму 17,28 млн дол США. Затриманим повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. 

За версією слідства, у 2013-2016 роках Мартиненко, користуючись службовим становищем, мав причетність до створення злочинного угруповання, яке привласнило державні кошти. ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" уклало контракт із компанією-посередником, підконтрольною екс-нардепу, на постачання уранового концентрату за завищеними цінами. В НАБУ зазначають, що внаслідок цієї оборудки державі було завдано збитків на 17,28 млн доларів США.

Сам Микола Мартиненко назвав звинувачення проти нього сфальсифікованими за вказівкою директора НАБУ Артема Ситника.

"Ця справа є політичною і не підкріплена ніякими доказами", - заявив він. 

Мартиненка підозрюють у завданні збитків державі на суму понад 17 мільйонів доларів

Мартиненка підозрюють у завданні збитків державі на суму понад 17 мільйонів доларів

Повʼязані теми:

Наступна публікація