НАБУ у рамках "справи Онищенка" затримало трьох екс-посадовців "Укргазвидобування"

НАБУ у рамках "справи Онищенка" затримало трьох екс-посадовців "Укргазвидобування"

Фото: Getty Images

Слідство перебуває на завершальній стадії.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури погодили повідомлення про підозру трьом підозрюваним у кримінальному проваджені за підозрою нардепа-втікача Онищенка та низки осіб у заволодінні коштами ПАТ "Укргазвидобування". Детективи НАБУ провели затримання цих осіб, про це повідомив головний антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

Затримано колишнього першого заступника та заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування", а також їхню підлеглу – начальника одного із управлінь.

"Вказані особи, маючи в арсеналі низку прямих повноважень, умисно не вживали заходів до її (схеми розкрадання коштів) припинення таких, як відкликання довіреності на продаж газу та розірвання договорів про так звану "спільну діяльність", вступивши у злочинну змову з представниками злочинної організації, в створенні та керівництві якою власне й підозрюється Онищенко, використовуючи службове становище та виконуючи відведену їм роль, сприяли заволодінню коштами ПАТ "Укргазвидобування"", - повідомив Холодницький.

Прокурор зазначив, якщо б ці особи вжили необхідних заходів, то державі вдалося б уникнути збитків у розмірі 740 мільйонів гривень, підтверджених судово-економічною експертизою. Холодницький зауважив, що нове керівництво підприємства спільно з САП ці договори розірвали через суд.

Нагадаємо, Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання державних коштів на суму близько 3 млрд грн під час видобутку та продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування".

Як відомо, 6 грудня 2016 року Онищенко вперше опублікував запис з "компроматом", де начебто зафіксована його розмова з Олесем Довгим, який виступає у ролі посередника між Онищенко та президентом України Петром Поршенко.

Згодом нардеп-утікач заявив, що передав ці записи спецслужбам США. Однак адміністрація президента заяви щодо "компромату" на главу держави називає такими, що не відповідають дійсності.

Повʼязані теми:

Наступна публікація