НАБУ відкрило провадження проти нардепів, які заважали доставити Насірова на експертизу

НАБУ відкрило провадження проти нардепів, які заважали доставити Насірова на експертизу

Фото: УНІАН

Їх дії були кваліфіковані за ч.2. ст. 342 Кримінального кодексу України ("Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків"). 

НАБУ відкрило кримінальне провадження через події, що відбулись 4 березня біля будівлі Національного наукового центру "Інститут кардіології імені академіка м.д. Стражеска" із відстороненим від посади глави ДФС Романом Насіровим та нардепами.

Про це інформує НАБУ.

Дії осіб, які чинили опір співробітникам НАБУ, були кваліфіковані за ч.2. ст. 342 Кримінального кодексу України ("Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків").

Нагадаємо, що 4 березня група осіб, які представилися народними депутатами, перешкоджала діям співробітників бюро, які прагнули доставити голову ДФС на обстеження до медичної установи.

Нагадаємо, Солом'янський суд Києва відхилив клопотання адвокатів підозрюваного у розкраданні очільника Державної фіскальної служби Романа Насірова у проведенні йому судово-медичної експертизи.

Також зазначимо, що Роман Насіров сам наголосив, що в нього не було інфаркту, інформацію про який поширювали ЗМІ з посиланням на лікарів. Він наголосив, що лікарі "Феофанії" діагностували в нього саме передінфарктний стан.

Під будівлею суду на Вознесенському узвозі в Києві, де перебуває Насіров, активісти розпочали протестну акцію 5 березня: вони заблокували виходи з приміщення, щоб унеможливити вихід підозрюваного. Протестувальники вимагають, щоб суд над главою ДФС відбувся.

Главу ДФС підозрюють у зловживанні службовим становищем та розкраданні державних коштів у сумі понад 2 млрд грн.

Слідство вважає, що Насіров, діючи в інтересах депутата Онищенка, в рамках "газової справи" безпідставно надавав ряду підприємств можливість податкових зобов'язань у розстрочку.

Його затримали в лікарні "Феофанія" в Києві. НАБУ провело обшуки за кількома адресами, в тому числі в центральному офісі Державної фіскальної служби, в рамках розслідування кримінального провадження, пов'язаного з неправомірними, на думку слідства, рішеннями Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам з орбіти колишнього нардепа Олександра Онищенка. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація