НАБУ відреагувало на звинувачення Луценка у незаконному прослуховуванні держслужбовців

НАБУ відреагувало на звинувачення Луценка у незаконному прослуховуванні держслужбовців

Фото: УНІАН

Бюро просить СБУ роз'яснити генпрокрору особливості законодавства, "про які він, вочевидь, необізнаний".

НАБУ у відповідь на звинувачення з боку генпрокурора Юрія Луценка у незаконному прослуховуванні державних службовців заявило, що вони не відповідають дійсності.

Про це йдеться у заяві НАБУ.

На думку відомства, Луценко свідомо вводить в оману громадськість.

"Нагадуємо Генпрокуророві, що НАБУ не має повноважень для здійснення автономного прослуховування і з цією метою користується засобами Служби безпеки України. Генеральний прокурор мав би знати, що "поставити" на прослуховування один номер на підставі судової ухвали про дозвіл на прослуховування іншого технічно неможливо", - наголосили у бюро.

У Ситника не виключають, що подібні заяви мають на меті заблокувати створення незалежного Антикорупційного суду та дискредитувати бюро в очах громадськості та іноземних партнерів.

"Неприпустима навіть думка про те, що Генеральний прокурор міг мати докази незаконної діяльності правоохоронного органу і не вжив заходів для її припинення, що може кваліфікуватися як посадовий злочин. І будь-яка людина з юридичною освітою це розуміє. НАБУ вкотре закликає очільника ГПУ перевіряти інформацію перш ніж розповсюджувати її у ЗМІ", - підкреслили у НАБУ.

Інформація, озвучена Генеральним прокурором під час брифінгу 20 вересня, про те, що НАБУ нібито здійснювало несанкціонов...

Опубликовано НАБУ 20 сентября 2017 г.

Нагадаємо, Луценко звинуватив Національне антикорупційне бюро у незаконному прослуховуванні понад сотні державних службовців. "У мене є юридичні докази того, що НАБУ, отримавши дозвіл на прослуховування 18 осіб, здійснювало прослуховування більше 140. Це люди з охорони президента України та інші посадовці з різних гілок влади", - сказав він.

Генпрокурор не озвучив точну кількість посадовців, яких прослуховували.

Луценко наголосив, що вже доповів про цю ситуацію керівнику Бюро Артему Ситнику. За його словами, перших результатів у справі варто чекати за кілька місяців. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація