НАБУ й САП звинуватили Онищенка в переслідуванні політичної мети

НАБУ й САП звинуватили Онищенка в переслідуванні політичної мети

Фото: УНІАН

Він не надав слідству жодних фактів.

Глава Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що народний депутат Олександр Онищенко не вказав слідству конкретні обставини і факти.

Про це він заявив на засіданні комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції.

"Онищенко дуже багато заявляє публічно, але щоб ці заяви стали джерелом доказів, треба це покласти на протокол. Але під час спілкування у скайпі конкретної інформації кому, де і за що він давав гроші не надав. Тому, щоб ці заяви стали доказами, потрібно їх покласти на протокол і з конкретними фактами", - наголосив Ситник.

Також керівник САП Назар Холодницький зазначив, що Онищенко не надав жодної інформації правоохоронним органам.

В антикорупційних відомствах наголошують, що в Онищенка неодноразово була можливість дати свідчення щодо плівок, однак він переслідує мету політизувати свою справу і уникнути відповідальності.

НАБУ відреагувало на скандальні плівки Онищенка

НАБУ відреагувало на скандальні плівки Онищенка

Нагадаємо, Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання державних коштів на суму близько 3 млрд грн під час видобутку та продажу природного газу в межах угод про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування".

На початку грудня 2016 року Онищенко вперше опублікував запис з "компроматом", де нібито зафіксована його розмова з Олесем Довгим, який виступає в ролі посередника між Онищенком та президентом України Петром Порошенком.

Згодом нардеп-утікач заявив, що передав ці записи спецслужбам США.

Проте Адміністрація президента заяви щодо "компромату" на главу держави називає такими, що не відповідають дійсності.

Повʼязані теми:

Наступна публікація