Надання смертоносної зброї допоможе досягти миру в Україні – Маккейн

Надання смертоносної зброї допоможе досягти миру в Україні – Маккейн

Фото: Reuters

Сенатор вважає, що це рішення назріло давно.

Рішення президента США Дональда Трампа про надання оборонної смертоносної зброї допоможе досягти миру в Україні.

Про це заявив американський сенатор, голова Комітету з питань Збройних Сил Сенату Джон Маккейн.

Американський уряд дозволив Україні купувати зброю у їхніх виробників

Американський уряд дозволив Україні купувати зброю у їхніх виробників

«Повідомлення про рішення президента Трампа про надання Україні протитанкових комплексів Javelin є ще одним важливим кроком у правильному напрямку та надає сильний сигнал про те, що Сполучені Штати будуть підтримувати своїх союзників та партнерів, які борються за захист свого суверенітету та територіальної цілісності», - йдеться у заяві Маккейна, опублікованій на його сайті.

Сенатор вважає, що рішення про надання зброї Україні назріло давно, «але оскільки Володимир Путін продовжує сіяти нестабільність в Україні, а сили, очолювані Росією, посилюють свої смертельні напади, воно було ухвалено у найбільш важливий момент».

На думку Маккейна, забезпечення Україною зброї, яка допоможе стримувати російську агресію, сприятиме створенню більш стабільних умов безпеки, необхідних для мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

«Іншими словами, як я вже давно стверджував, надання оборонної смертоносної допомоги Україні не суперечить миру в Україні - це важливо для його досягнення», - підсумував Маккейн.

Нагадаємо, видання The Washington Post повідомило, що адміністрація президента США Дональда Трампа схвалила продажі летальної зброї в Україну. За даними співрозмовника газети, комерційна ліцензія видана на продаж оборонної зброї Україні на суму $ 41,5 млн. Згідно з матеріалом, США зможуть вперше в історії експортувати в Україну самозарядні великокаліберні снайперські гвинтівки M107A1, боєприпаси, супутні деталі та аксесуари.

Згодом Associated Press запевнило, що адміністрація Трампа затвердила план надання Україні смертоносної зброї, який спрямований на зміцнення колишніх радянських республік, оскільки вони борються проти сепаратистів, яких підтримує РФ. Згідно з повідомленням, нове озброєння включає американські протитанкові ракети "Джавелін", яких Україна давно прагнула, щоб посилити захист проти танків, які прокотилися через Східну Україну під час бойових дій, які забрали життя 10 тисяч осіб із 2014 року. 

Міністерство зовнішніх справ РФ уже звинуватило США у "розпалюванні війни" на Донбасі після оприлюднення рішення щодо схвалення продажу оборонного озброєння Україні. Про це йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація