Надія Савченко склала заповіт, а її сестра везе лист на Генасамблею ООН із зверненням до Путіна

Надія Савченко склала заповіт, а її сестра везе лист на Генасамблею ООН із зверненням до Путіна

Надія Савченко під час судового засідання / Фото: ТСН.ua

У Росії розпочався суд над полоненою українською льотчицею.

Росія цього тижня почала судити Надію Савченко. Вона ж вимагає детектор брехні. Перше засідання тривало сім годин. Льотчиця була на ньому в освяченій в Україні вишиванці. Суддям сміливо заявила: її справа сфабрикована і до вбивства двох російських журналістів не має жодного стосунку.

Сестра ж української бранки – Віра – ТСН.Тижню зізналась, що в душі Надя – знекровлена. Цього тижня вона навіть склала заповіт.

"Я не тільки буду давати покази, а ще й вимагаю давати їх під дитектором брехні! Я ніколи в житті не стріляла по людях без зброї. Ще раз заявляю, що мене викрали з України і силою привезли в Росію", – сказала в суді Надія Савченко.

Її два місяці тому із Москви перевезли в СІЗО в Новочеркаськ, що за 100 км від суду в російському Донецьку.

Наступного після суду дня до Надії впустили на годину сестру Віру. Вона каже, що умови в Надії спартанські. Приймає душ раз на тиждень. Сидить сама, поруч порожніють навіть сусідні камери, аби українка ні з ким не могла перегукуватись. Визирнути у єдине вікно не може, бо надто високо. Бачить сонце хіба що раз на добу, коли конвой виводить на дах – прогулятись. Таке замуроване життя Савченко виснажує. Цього тижня вона склала заповіт, хоча й заспокоїла рідних: це нічогісінько не означає, духу боротись – їй вистачить.

"Надя склала заповіт, бо вона прораховує всі варіанти і готується до найгіршого варіанту, хоча сподівається на краще. Це просто Надіне рішення. Вона вже така знекровлена. Одними ж монологами не чує світ", – говорить Віра.

Черговий лист Надії з неволі сестра повезла в Америку, на Генасамблею ООН. Каже, у ньому є чимале звернення до Путіна. Тим часом, адвокат анонсує в тому ж Нью-Йорку доленосну для Савченко зустріч – про її свободу уперше говоритимуть Обама і Путін вже завтра, 28 вересня.

Більше подробиць дивіться в сюжеті кореспондента ТСН Валентини Мудрик.

Росія цього тижня почала судити Надю Савченко

Росія цього тижня почала судити Надю Савченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація