Савченко залишила "Батьківщину" кілька тижнів тому – нардеп

Савченко залишила "Батьківщину" кілька тижнів тому – нардеп

Фото: УНІАН

Тим не менш, нардеп Савченко залишиться членом фракції "Батьківщина".

Про таке рішення всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", повідомив парламентарій Іван Крулько (фракція "Батьківщина"), передає "Інтерфакс-Україна".

"Вона вийшла з партії. Це сталося кілька тижнів тому, але ми не стали цьому надавати розголосу", – сказав він у коментарі агентству.

Відповідаючи на запитання, чи залишиться Надія Савченко членом фракції "Батьківщина" в парламенті, Крулько сказав: "Так, поки що залишається".

За його словами, він не знає, чи буде фракція розглядати питання про поїздку Савченко до Мінська і проведення нею переговорів з керівниками "ДНР"/"ЛНР" Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким.

"Я не знаю, чи буде (засідання фракції – ред.) з цього питання. У нас традиційно на початку пленарного тижня у понеділок проходить засідання фракції, яке розглядає порядок денний на пленарний тиждень і питання, які виносяться на погоджувальну раду. Я не виключаю, що там може виникнути обговорення цього питання... все це стане відомо під час засідання (фракції – ред.)", – сказав нардеп.

Нагадаємо, 11 грудня ЗМІ повідомили про таємні переговори народного депутата України Надії Савченко з ватажками терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР" в столиці Білорусі Мінську. Сама політик зустріч з бойовиками коментувати відмовилася.

Своєю чергою, головний "ЛНРовець" Ігор Плотницький підтвердив, що він і голова "ДНР" Олександр Захарченко провели зустріч з нардепом Надією Савченко, під час якої обговорювали обмін полоненими за формулою "всіх на всіх".

"Це треба сприймати правильно, треба розуміти, що весь цей процес відбувається в рамках мінських переговорів", — сказав він.

У "Батьківщині" переговори свого депутата з бойовиками назвали неприпустимими.

Пізніше Савченко підтвердила переговори з ватажками терористів. Вона заявила, що не побачила "чорта" у Захарченка та Плотницкого.

Повʼязані теми:

Наступна публікація