Наглядову раду "Укроборонпрому" очолив радник голови Офісу президента Милованов

Наглядову раду "Укроборонпрому" очолив радник голови Офісу президента Милованов

Фото: УНІАН

Загалом до наглядової ради "Укроборонпрому" входять п'ять осіб.

Радник голови Офісу президента і колишній міністр економіки Тимофій Милованов очолив наглядову раду державного концерну "Укроборонпром". Його кандидатуру обрали одностайним рішенням.

Про це сам Милованов написав у Facebook.

За його словами, рішення було ухвалено учора,1 червня, на першому засіданні оновленої наглядової ради "Укроборонпрому". Також під час засідання розглянули низку питань, зокрема затвердили аудит за 2019 рік.

"Це був перший аудит за історію, проведений компанією з міжнародною репутацією Bakertilly. Результати не дуже втішні — є багато над чим працювати", – розповів Милованов. 

Милованов наголосив на необхідності реформи Концерну, яка дозволить перетворити підприємства державного оборонно-промислового комплексу на господарські товариства, що дасть доступ до капіталу, інвестицій та міжнародного трансферу технологій. 

В "Укроборонпромі" додали, що Милованова обрали головою ради одноголосно. Так, відтепер до вищого керівного органу Концерну входять: перший заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Валерій Іващенко, ексдиректор Агентства дослідницьких проєктів з оборони (DARPA) Ентоні Дж. Тетер, а віднедавна президент Київської школи економіки Тимофій Милованов і промисловці Олександр Носов та Ростислав Шурма.

Слід зауважити, що наглядова рада "Укроборонпрому" є вищим органом управління концерном. До його повноважень належить, зокрема, затвердження стратегії розвитку та напрямів діяльності Концерну, здійснення контролю за виконанням Концерном та його учасниками покладених на них завдань у сфері оборонно-промислового комплексу та військово-технічного співробітництва.

Нагадаємо, 22 травня президент Володимир Зеленський провів зміни у наглядові раді "Укроборонпрому". Тоді глава держави призначив, зокрема, радника голови Офісу президента Тимофія Милованова, членом наглядової ради.

Новини тижня: з Укроборонпрому без пояснень звільнили Мустафу Найєма

Новини тижня: з Укроборонпрому без пояснень звільнили Мустафу Найєма

Повʼязані теми:

Наступна публікація