Наливайченка викликали на допит у справі про незаконні польоти СБівців до РФ з Медведчуком

Наливайченка викликали на допит у справі про незаконні польоти СБівців до РФ з Медведчуком

Валентин Наливайченко / Фото: УНІАН

Екс-силовика допитують як свідка. 

В СБУ повідомили причину виклику на допит екс-глави цього силового органу Валентина Наливайченка.

Головне слідче управління Служби безпеки розслідує справу за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України за попередньою змовою групи осіб). Силовиками досліджуються факти сприяння  СБУвцями колишнім високопосадовцям та керівникам правоохоронних органів у незаконних перетинах державного кордону України протягом 2014 – 2015 років.

Було встановлено, що співробітники СБУ допомагали незаконно перетнути кордон України одному з колишніх керівників СБУ.

"У вказаному провадженні, зокрема, встановлено, що у 2014-2015 роках співробітники СБ України організували незаконний перетин державного кордону України одним із колишніх керівників СБ України, який разом із лідером ГО "Український вибір" Віктором Медведчуком здійснив декілька вильотів до Російської Федерації без проходження прикордонного та митного контролю", - йдеться у повідомленні.

Громадянин України В. Наливайченко допитується в #СБУ Головним слідчим управлінням Служби безпеки України розслідується...

Опубликовано Служба безпеки України 21 сентября 2017 г.

Повідомляється, що за вказаним фактом одному із співробітників СБ України вручено повідомлення про підозру.

В СБУ наголосили, що Наливайченка допитують як свідка щодо відомих йому обставин вчинення вказаного вище кримінального правопорушення. 

Раніше повідомлялося, що лідера руху "Справедливість" та екс-главу СБУ Валентина Наливайченка викликали на допит до Служби безпеки України. Сам Наливайченко виклик назвав спровокованим і сфабрикованим і додав, що має докази зв'язків з ФСБ РФ керівників з оточення президента та СБУ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація