Нардеп Лінько розповів про "компромат", який мав на нього Гужва

Нардеп Лінько розповів про "компромат", який мав на нього Гужва

Фото: УНІАН

За його словами, нічого компрометуючого у цих матеріалах насправді немає.

Нардеп від "Радикальної партії" Дмитро Лінько повідомив, що головний редактор видання "Страна.ua" Ігор Гужва використовував відеозапис зустрічей нардепа з громадськими активістами Києва як компромат.

Про це він розповів в ефірі Еспресо.TV.

За словами Лінька , відеоматеріали Гужва отримав від радника очільника МВС Іллі Киви

"Ілля таємно знімав - він чи його охоронці - мої зустрічі з активістами, яких я знаю в Києві всіх. За десять років активної вуличної громадської діяльності я знаю, в принципі, усіх активістів Києва, з усіма зустрічаюся, але це не означає, що я розділяю їхні погляди або готовий розвивати усі ці заходи", - пояснив він.

При цьому Лінько стверджує, що у нього з Кивою немає персонального конфлікту.

Тим часом Гужва, на думку політика, планував дискредитацію "Радикальної партії" загалом, а не лише його особисто.

Також йшлося про 20 тис. доларів хабаря, а ті 10 тис. доларів, які були вже передані, розглядалися як перша неформальна платня.

Нагадаємо, головного редактора проросійського сайту "Страна.ua" затримали 22 червня. За даними правоохоронців, Гужва разом зі спільником Антоном Філіпковським вимагали від нардепа-радикала Дмитра Лінька 20 тисяч доларів за неопублікований компромат. Мічені купюри хабара правоохоронці знайшли в портфелі Гужви. Сам він переконує, що його підставили.

На суді з обрання запобіжного заходу Гужва отримав два місяці арешту з можливістю застави в понад півмільйона гривень. Його спільника Філіпковського відпустили під цілодобовий домашній арешт, бо той співпрацює зі слідством

Редактора "Страна.ua" звільнили з-під варти

Редактора "Страна.ua" звільнили з-під варти

Повʼязані теми:

Наступна публікація