Нардеп Мосійчук зняв свою кандидатуру з виборів на 94 окрузі та закликав голосувати за Дубінського

Нардеп Мосійчук зняв свою кандидатуру з виборів на 94 окрузі та закликав голосувати за Дубінського

Фото: УНІАН

Він розповів, що його основною метою є поразка на цьому окрузі соратника Порошенка Ігоря Кононенка.

Народний депутат України Ігор Мосійчук заявив, що знімає свою кандидатуру з виборів на 94 мажоритарному окрузі на Київщині і закликав проголосувати за кандидата від "Слуги народу" Олександра Дубінського.

Про це він заявив у відеозверненні, яке опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Я не збирався брати участь у виборах на 94-му виборчому окрузі. Після того як я вийшов зі складу Радикальної партії Олега Ляшка через ідеологічні розбіжності, через конфлікт усередині команди, я планував брати участь у дострокових парламентських виборах у своїй рідній Полтавській області. Але через те, що РП виставила на одному з округів людину, яку я дуже поважаю — Гребінківського міського голову Віталія Колесніченка, через те, що я на іншому, 148 окрузі займався і готував округ під вибори Ігоря Лінчевського, якого повинна була висувати Радикальна партія, я вирішив взагалі не брати участі в дострокових парламентських виборах", - розповів Мосійчук.

За його словами, йому запропонували піти на вибори технічним кандидатом соратника експрезидента Петра Порошенка Ігоря Кононенка, який теж балотується по 94 округу. Через це Мосійчук вирішив сам взяти участь у виборах, аби посприяти поразці Кононенка.

Також нардеп зазначив, що звернувся до ДБР та Нацполіції із заявою про підкуп народного депутата України. За словами Мосійчука, йому пропонували брати участь в антиагітації проти кандидата від "Слуги народу", а також телеканалу "1+1".  За його словами, йому також пропонували близько 20 тисяч доларів за те, щоб він зняв кандидатуру.

Наостанок Мосійчук повідомив, що не підтримує партію "Слуга народу", однак закликав голосувати за кандидата від неї Дубінського, аби Кононенко не переміг на 94 окрузі.

Нагадаємо, 24 травня Ігор Мосійчук вийшов із Радикальної партії Олега Ляшка. Зі слів парламентаря, рішення було непростим, але необхідним. Згодом він вирішив балотуватися самовисуванцем по 94 окрузі, де за перемогу борються кандидат від "Слуги народу", журналіст "1+1" Олександр Дубінський та бізнес-партнер Порошенка Ігор Кононенко.

Ми бачимо лише 50% зовнішнього впливу на українську політику – Мосійчук

Ми бачимо лише 50% зовнішнього впливу на українську політику – Мосійчук

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Результати виборів до Ради
Наступна публікація