Нардеп Поляков звинуватив керівника НАБУ в корупції і вбивстві

Нардеп Поляков звинуватив керівника НАБУ в корупції і вбивстві

Фото: УНІАН

Ситник усі закиди на свою адресу спростовує.

Народний депутат Максим Поляков звинуватив директора НАБУ Артема Ситника в корупції і співучасті у вбивстві людини. Матеріали по справі 2008 року фігурант "бурштинової справи" озвучив із трибуни Верховної Ради, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Село Козин. Було вкрадено 125 гектарів землі. Цим розкраданням займались відомі злочинці. А зараз це високопосадовці. В той час – це прокурор Київської області пан Гайсинський і начальник слідства пан Ситник", - заявив Поляков. Він твердить, що тоді Ситник допоміг своєму патрону Юрію Гайсинському привласнити землю в Обухівському районі, яку прокурори нібито оформили на підставного чоловіка, котрого вбили. Справу про незаконну приватизацію землі розслідував Гайсинський, а вбивство її власника – Ситник. "Громодянин Рожинець раптом, коли їхав додому, зателефонував дружині, передумав і по дорозі застрелився з ружжя, на якому не знайшли відбитків. Ситник веде розслідування, як начальник слідства. Як результат, вбивство Рожинця, якому належала вся ця земля, зникає земля, закривається кримінальна справа по вбивству і перекваліфіковується в самогубство", - твердить нардеп.

Нардеп Поляков звинувачує директора НАБУ в корупції і співучасті у вбивстві людини

Нардеп Поляков звинувачує директора НАБУ в корупції і співучасті у вбивстві людини

Навіть через дев’ять років селяни пам’ятають цю справу – згадують, що загиблий Руслан Рожинець працював звичайним водієм. "Його в лісі знайшли мертвим. В машині", - це все, що люди знають напевне. Поляков стверджує, що невдовзі після вбивства прокурори звільнились із органів, а Гайсинський заснував адвокатську фірму, в яку перейшов працювати Ситник. Гайсинський уже пообіцяв подати в суд на Полякова за поширення неправдивої інформації, а Ситник підтвердив, що дійсно певний час працював юристом у Гайсинського після звільнення з прокуратури, однак усе інше в розповіді Полякова – неправда. "Ми з Гайсинським познайомились у 2010 році. Абсурдність заяви настільки велика, що важко коментувати", - заявив керівник НАБУ.

У заяві депутата Ситник вбачає лише спробу помсти за резонансні розслідування щодо корупційних дій. "Ця тактика – не нова, і це робиться, щоб відволікти увагу суспільства від самої справи – там де є конкретика, там де є докази, підозра, фігуранти", - вважає керівник бюро. Тим часом Поляков обіцяє вже в понеділок подати заяву про розслідування проти Ситника до Генпрокуратури.

Кореспондент ТСН Дмитро Святненко

Повʼязані теми:

Наступна публікація