Нардеп пояснив, чому до соратників Тягнибока прийшли з обшуками

Нардеп пояснив, чому до соратників Тягнибока прийшли з обшуками

У "Свободі" заявили про обшуки у заступників голови ВО "Свобода" Олександра Сича, Ігоря Янківа та Олега Панькевича / Фото: Униан

Їх обшукують в рамках справи про розстріли активістів.

Обшуки у колишніх депутатів від ВО "Свобода проводяться у справі про розстріли на Майдані на підставі сюжету телекомпанії ВВС. Про це повідомляє народний депутат від "Блоку партії Порошенка" Сергій Лещенко.

"Встановлено, що в районі 9.30 ранку 20 лютого 2014 року журналіст ВВС Габріель Гейтхауз перебував біля входу в Жовтневий палац, серед протестувальників. В цей час він звернув увагу на відкрите вікно готелю "Україна" (номер 1132), з якого в якийсь момент був зроблений постріл. Він зафіксував це вікно на відеозаписі, і коли він за мить після пострілу знову наводить на нього камеру, воно вже зачинене", - пише Лещенко в Facebook.

З приводу "репресій" і вчорашніх обшуків у колишніх депутатів від партії "Свобода".Вони проводяться в справі про розстріли...

Posted by Сергій Лещенко on Tuesday, October 13, 2015

Народний депутат додав, що на цей момент біля Жовтневого палацу перебували протестувальники. Бійці "Беркута" в той момент стріляли зі сніжної барикади в районі станції метро Хрещатик, а о 9.30 і перемістилися до бетонних блоків.



"У номері 1132 проживав депутат-свободівець Ігор Янків. Сусідами екс-депутата Янківа на 11 поверсі готелю Україна були тодішні нардепи-свободівці (Олег) Панькевич та (Олександр) Сич. Деталь, про яку мало хто знає: колишній депутат Янків є майстром спорту та інструктором зі стрільби. З цієї причини у них трьох і був проведений обшук", - розповів Лещенко.

Нагадаємо, раніше в "Свободі" заявили про обшуки у заступників голови ВО "Свобода" Олександра Сича, Ігоря Янківа та Олега Панькевича у справі про розстріли на Майдані.

Повʼязані теми:

Наступна публікація