Нардеп Розенблат ще два місяці носитиме електронний браслет – суд подовжив запобіжний захід

Нардеп Розенблат ще два місяці носитиме електронний браслет – суд подовжив запобіжний захід

Фото: УНІАН

Парламентаря підозрюють у причетності до схеми з видобутку бурштину.

Народний депутат Борислав Розенблат ще два місяці, до 17 жовтня, носитиме спеціальний елетронний браслет та буде обмежений у пересуванні – йому заборонено залишати визначені в ухвалі суду місця перебування без дозволу слідчого.

Прокурори запевнили суд, що Розенблат може покинути територію України, адже в нього є майно на території Німеччини. Про це передає "5 канал".

"Борислав Соломонович, відповідно до його декларації та свідчень, має майно в іншій державі. Держава - Федеративна Республіка Німеччина. Відповідно до вартості того майна, воно дає змогу на безпроблемне існування на території іншої держави", - сказав прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко.

Розенблат переконував, мовляв, що навіть без браслета тікати не збирається. Усі звинувачення у хабарництві відкидає.

"Я готовий сьогодні до вашого будь-якого рішення.  Я перебуваю тут і буду відстоювати свою честь і гідність, я не притягався до кримінальної відповідальності, ніколи не давав і не брав хабарі", - переконував на суді нардеп.

Сім мільйонів гривень застави призначив суд нардепу Бориславу Розенблату

Сім мільйонів гривень застави призначив суд нардепу Бориславу Розенблату

Нагадаємо, в червні Національного антикорупційного бюро України розкрило схему з видобутку бурштину, до якої причетні нардепи Розенблат і Поляков. Під виглядом рекультивації в Житомирській області планувався фактичний видобуток бурштину і надалі його реалізація через офшорну фірму, де засновником була сестра Розенблата.

Сума хабарів, отриманих у вказаній справі, – понад 300 тис. грн. 19 червня детективи НАБУ затримали охоронця народного депутата, який тоді ще був у "Блоці Петра Порошенка", Борислава Розенблата під час отримання хабара в розмірі 200 тис. доларів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація