Нардеп-утікач Онищенко планує повернутися до України

Нардеп-утікач Онищенко планує повернутися до України

Фото: УНІАН

22 травня відбудеться перше судове засідання в його справі.

Протягом найближчого півмісяця нардеп-утікач Олександр Онищенко планує повернутися до України.

"Я до Києва повернусь ще, я просто написав у судові органи, що готовий брати участь у своєму судовому процесі. Завтра (22 травня) у мене буде перше судове засідання, думаю, на друге уже я приїду. Думаю, 10 днів - два тижні", - сказав Онищенко в ефірі "112 Україна".

Він також заявив, що розглядає варіант участі в парламентських виборах. Із якою політсилою – не уточнив.

Онищенко також додав, що у нього є докази причетності екс-президента Петра Порошенка до корупційних схем.

"Ми знаємо, чим він (Порошенко) займався, які корупційні схеми він створював, як він підминав владу в Україні під себе, у нас є низка доказів. Його можна звинуватити у державній зраді, у багатьох корупційних скандалах, тому ми будемо робити все можливе, щоб він не став опозиціонером, а щоб він дійсно поніс покарання за п'ять років, які він був президентом", - сказав Онищенко.

Раніше Онищенко заявив, що готовий передати плівки нібито розмови з уже екс-президентом Петром Порошенком про пов'язані з ним корупційні схеми.

Самого Олександра Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

5 липня 2016-го Верховна Рада України надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт. Однак, напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко залишив територію держави.

27 липня генеральний прокурор України підписав повідомлення про підозру народному депутату. 8 серпня його було оголошено в національний розшук. У нардепа-втікача заарештували майна на 700 мільйонів гривень.

На початку 2018 року Al Jazeera оприлюднила розслідування, за яким нардеп-втікач Олександр Онищенко та бізнесмен, засновник девелоперської компанії Mos City Group Павло Фукс придбали у "младоолігарха"-втікача Сергія Курченка компанію, яка володіє 160 мільйонами доларів заморожених активів екс-президента Віктора Януковича.

Ганна Різатдінова не захотіла розповідати, де живе з нардепом-втікачем Онищенком

Ганна Різатдінова не захотіла розповідати, де живе з нардепом-втікачем Онищенком

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація