Нардепа Полякова викликали до відділення для надягання браслета, але він не прийшов - поліція

Нардепа Полякова викликали до відділення для надягання браслета, але він не прийшов - поліція

Фото: УНІАН

Правоохоронці запевняють, що очікували на нардепа три години, але він не з'явився до відділку.

Нардеп від "Народного фронту" Максим Поляков, підозрюваний у причетності до "бурштинової справи", був викликаний до обласного відділку поліції Черкаської області для надягання електронного браслета, але проігнорував запрошення.

Про це з посиланням на речника Нацполіції Ярослава Тракала пише "Українська правда".

"Він був викликаний на 11 годину суботи до обласної поліції Черкаської області для вдягання вже запрограмованого електронного браслета стеження. Він не з'явився", - запевнив він.

За словами Тракала, поліцейські разом із детективами Національного антикорупційного бюро України очікували на нього до 14 години.

"На місце була викликана слідчо-оперативна група, яка зафіксувала цей факт. Копію документа отримали працівники НАБУ", - додав речник Нацполіції, уточнивши, що викликом нардепа до поліції займалося НАБУ.

Нагадаємо, раніше Поляков спростував інформацію, що він нібито відмовляється надягати електронний браслет стеження.

"Ніхто нічого не намагався на мене надягнути – ні браслет, ні ошийник, і ні з чим не звертався. Це черговий фейк і абсурд, який іде від НАБУ (Національне антикорупційне бюро України - прим.ред.) від самого початку і буде продовжуватись", - сказав нардеп.

Поляков підозрюється в отриманні хабара. Ще 19 червня детективи НАБУ затримали сімох осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні.

За версією слідства, у справі фігурують Поляков і виключений з фракції БПП Борислав Розенблат.

Правоохоронцями встановлено, що під час схеми її учасники отримали неправомірну вигоду на загальну суму понад 300 тисячі доларів.

21 липня Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід нардепу Полякову - 304 тисячі гривень застави й зобов'язали носити електронний браслет. Також Поляков повинен здати закордонний паспорт і не виїжджати з Києва й Умані без узгодження зі слідством.

Повʼязані теми:

Наступна публікація