Нардепи оголосили початок збирання підписів за відставку Авакова

Нардепи оголосили початок збирання підписів за відставку Авакова

Фото: УНІАН

Також депутати хочуть заслухати міністра у Верховній Раді.

Народні депутати розпочнуть збирати підписи за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у вівторок, 2 червня.

Про це під час брифінгу повідомив заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк.

"Уже завтра наші депутати починають збір підписів під відповідною постановою. Так само, як це було зроблено щодо відставки вже ексміністра охорони здоров`я Ємця. І ми будемо вимагати внесення цього до порядку денного", - сказав він.

За словами Железняка, в законі про Кабінет міністрів йдеться про те, що Верховна Рада "за власною ініціативою може ініціювати звільнення будь-якого члена Кабінету міністрів".

"Навіть якщо йдеться про такого потужного представника Кабінету міністрів як міністр внутрішніх справ", - наголосив нардеп.

Окремо представник партії "Голос" висловив сподівання, що на годині запитань до уряду в п`ятницю, 5 червня, парламент заслухає Авакова.

Нагадаємо:

  • У місті Кагарлик Київської області 25 травня внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських місцевого відділення за підозрою у зґвалтуванні 25-річної дівчини.
  • У Державному бюро розслідувань розпочали розслідування та оголосили підозру 29-річному оперативнику Сергію Сулимі та 35-річному начальнику сектору кримінальної поліції відділення Миколі Кузіву.
  • 26 травня обом поліцейським обрали запобіжний захід на два місяці у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
  • 29 травня фракція "Голос" оприлюднила заяву з вимогою звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови Національної поліції Ігоря Клименка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація