Нардепи у соцмережах обурюються обшуками у голови Люстраційного департаменту Мін'юсту

Нардепи у соцмережах обурюються обшуками у голови Люстраційного департаменту Мін'юсту

Фото: facebook.com/Tetiana Kozachenko

Журналісти натякають на зв'язок обшуків із позовом Козаченко щодо звільнення начальника слідчого управління МВС Віталія Сакала.

У вівторок, 21 квітня, слідчі МВС провели обшук у кабінетах голови департаменту Міністерства юстиції з люстрації Тетяни Козаченко та у її заступника Дмитра Димова.

Таких заходів МВС вжило у рамках кримінального провадження, відкритого за зверненням голови Мін'юсту Павла Петренка. Ухвалу на обшук надав Печерський суд.

Обшуки проводяться за підозрою у підробці важливого документу Мін'юсту про те, що Ганна Ігнатенко, колишня заступник начальника управління Державної фіскальної служби у Київській області, не підпадає під дію закону "Про очищення влади".

Тим часом на обшук у голови люстраційного комітету вже відреагували політики.

"Не знаю всіх деталей справи. Але дуже сподіваюся, що людина, якій прийшла в голову ця дивовижна думка, має не тільки розум і кмітливість, але ще досить міцні нерви, щоб відповісти на всі не дуже добрі запитання, які до неї виникнуть після закінчення цього сюру", - написав на своїй сторінці на Facebook нардеп Мустафа Найєм.

"Знаю Таню Козаченко з перших днів Майдану, з якою витягнули з буцегарень не одного майданівського активіста. Її принциповість, професійність, активна громадська позиція викликає лише захоплення. Не можу зрозуміти, що, насправді, відбувається, але я на стороні Тетяни", - додав своєю чергою депутат ВР Михайло Хміль.

Водночас радник міністра внутрішніх справ, нардеп Антон Геращенко наголошує, що Козаченко нема чого боятися.

 

В марте месяце социальные сети взорвались информацию о том, что некая Анна Игнатенко, в прошлом зам начальника фискальн...

Posted by Антон Геращенко on 21 Апрель 2015 г.

Проте журналіст Дмитро Гнап пов'язує обшук у Козаченко з начальником Головного слідчого управління МВС Віталієм Сакалом, щодо звільнення якого Козаченко 20 квітня подала позов до Окружного адмінсуду Києва.

"Він працює в керівництві Міністерства ще з часів Януковича-Захарченка. Цінний кадр, адже його, попри закон про люстрацію, чомусь не хоче звільняти пан Аваков. Вчора, як з'ясувалося, Окружний адмінсуд Києва прийняв до розгляду позов департаменту люстрації про звільнення Сакала з посади. Позов готувала Тетяна Козаченко. Сьогодні вранці підлеглі Сакала прийшли до неї додому", - написав Гнап.

 

Здається, стає зрозуміло, хто ініціював обшуки в люстраційного комітету. Бачите цього чоловіка? Це Віталій Сакал - нача...

Posted by Дмитро Гнап on 21 Апрель 2015 г.

Журналіст також нагадав, що суддя Печерського суду Юлія Фаркош, яка винесла ухвалу про обшук у Козаченко, раніше судила вчительку Ніну Москаленко за начебто "побиття беркутівця", коли зносили її будинок на Печерську. "І саме ця суддя звільнила Кернеса від арешту, коли його звинувачували в підтримці сепаратистів", - додав Гнап.

 

Знайомтесь, це суддя Фаркош, яка винесла ухвалу про обшук в керівника люстраційного департаменту Козаченко. Це та сама с...

Posted by Дмитро Гнап on 21 Апрель 2015 г.

Своєю чергою радник голови СБУ Маркіян Лубківський наголосив, що Служба безпеки не має стосунку до обшуків у Козаченко та Димова.

 

Шановні друзі,У зв'язку з численними запитами від вас та ЗМІ з приводу обшуків у Tetiana Kozachenko, хочу повідомити, що СБУ ані у неї, ані у її заступників обшуків не проводить.

Posted by Markian Lubkivskyi on 21 Апрель 2015 г.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Люстрація від Зеленського
Наступна публікація