Нардепи запросили до Ради Луценка, Ситника та Холодницького

Нардепи запросили до Ради Луценка, Ситника та Холодницького

Фото: УНІАН

Очільників відомств очікують у парламенті в середу, 4 квітня.

На пленарне засідання Верховної Ради у середу, 4 квітня, запросили директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та генерального прокурора Юрія Луценка.

За відповідне рішення проголосували 247 народних депутатів (за необхідних 150 голосів - прим.ред.).

Як зазначається, очільників відомств запросили на 12 годину.

Також спікер Ради Андрій Парубій уточнив, що пропозиція запросити на засідання парламенту керівників НАБУ, САП і ГПУ надійшла від фракцій.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Назара Холодницького прослуховували. В його кабінеті в акваріумі була знайдена відповідна апаратура. Прослуховуванням займались слідчі ГПУ та НАБУ.

30 березня генеральний прокурор Юрій Луценко звернувся до Квалифікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів з проханням розглянути питання звільнення керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Цього ж дня антикорупційного прокурора викликали на допит до Генпрокуратури, але він не з'явився.

Підставою для відкриття кримінального провадження проти керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького стала отримана інформація, що він перешкоджає розслідуванню в "одеській справі".

Холодницький також звернувся з офіційним рапортом до генпрокурора Юрія Луценка з проханням змінити підслідність кримінального провадження, фігурантом якого він є, і доручити розслідування іншому департаменту.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація