"Народний фронт" підтримає прем'єрство Яресько - Ложкін

"Народний фронт" підтримає прем'єрство Яресько - Ложкін

Фото: УНІАН

У понеділок-вівторок пройдуть активні консультації щодо нового прем'єра і коаліції.

Команда чинного прем'єр-міністра Арсенія Яценюка згодна підтримати кандидатуру міністра фінансів Наталії Яресько на пост прем'єра.

Про це заявив  глава Адміністрації президента Борис Ложкін в ефірі "Радіо Вести".

"Команда Яценюка, як раз, в моєму розумінні, в тому числі і Яресько, готова підтримати. Питання не в "Народному фронті", а в консенсусі хоча б трьох парламентських фракцій", - зазначив Ложкін.

Він зауважив, що наразі навряд з'явиться третя кандидатура на пост прем'єра, окрім спікера парламенту Володимира Гройсмана і Яресько.

"Питання не в тому, чи піде Яценюк, а чи буде нова коаліція і під кого вона буде сформована. Зараз основні претенденти - Яресько та Гройсман, і залежно від того, кого підтримають три фракції в парламенті, той і буде обраний", - вважає Ложкін.

За його словами, в понеділок-вівторок пройдуть активні консультації, після яких буде зрозуміло, чи формується нова коаліція під прем'єра Гройсмана або під прем'єра Яресько.

Нагадаємо, 16 лютого парламент не зміг відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. "За" проголосували 194 народні обранці. Після цього низка депутатів парламенту поскаржилися, що система "Рада" не спрацювала правильно під час голосування.

Напередодні фракція "Батьківщина" у парламенті оголосила про свій вихід зі складу коаліції. Після завершення вечірньої наради з президентом Петром Порошенком Юлія Тимошенко повідомила, що її фракція ініціюватиме відставку глави уряду.

Своєю чергою лідер пропрезидентської фракції Юрій Луценко заявив, що вирішення політичної кризи зараз залежить від позиції прем'єр-міністра. За його словами, уряд не здатен виконати коаліційну угоду, а сама коаліція де-факто розвалена. І тепер прем'єр має вирішувати, яким буде вихід із кризи. На сайті Верховної Ради з'явилось повідомлення про реєстрацію двох проектів про скасування результатів голосування про недовіру Кабінету міністрів України і призначення повторного голосування.

Фракція "Самопоміч" також ухвалила рішення про вихід зі складу коаліції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація