"Народний фронт" виступив проти розпуску парламенту

"Народний фронт" виступив проти розпуску парламенту

Фото: УНІАН

Фракції "БПП" та "Народний фронт" також проти відставки Парубія.

Голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак заявив, що спроби зараз розпустити Верховну Раду "є шкідливими і незаконними".

Про це він сказав з трибуни парламенту, передає УНІАН.

Як зазначається, при цьому біля трибуни зібралися представники фракцій "Народний фронт" та "Блок Петра Порошенка".

Бурбак вважає, що Верховна Рада нинішнього скликання має "прозахідну і проєвропейську більшість", а "вороги марять реваншем".

За словами голови фракції "Народний фронт", "один з них заявив, що спробує нашкребти 150 підписів народних депутатів" за відставку Андрія Парубія з посади голови ВР.

На думку Бурбака, реальний задум полягає у тому, щоб за півроку до завершення відправити парламент на дострокові вибори. "Соратник Медведчука Портнов роздає з Відня вказівки, щоб дестабілізувати Верховну Раду, щоб зіштовхнути країну в прірву колапсу", - заявив він.

"Жалюгідні втікачі і зрадники разом з Януковичем з якогось дива чомусь вирішили, що результати президентських виборів – це їхня перемога. Агов! Не обманюйте себе і вгамуйтеся", - наголосив політик.

Як наголосив Бурбак, парламент обиратиметься у терміни, визначені законом, а "будь-які спроби зараз розпустити парламент є шкідливими і незаконними".

Бурбак зауважив, що перебування Парубія на посаді голови ВР дає можливість не тільки втримати українську більшість у парламенті, але і зовнішній курс України - до Європи та НАТО. За його словами, фракції "БПП" та "Народний фронт" підтримують Парубія і виступають проти його відставки.

Раніше у Порошенка також виступили проти розпуску Ради. Голова фракції "Блок Петра Порошенко" Артур Герасимов заявив, що парламентські вибори повинні відбутися, згідно з чинним законодавством, восени цього року. У разі зміни дати, може йтися про порушення демократичних норм, переконаний політик.

Нагадаємо, учора, 23 квітня у парламенті почали збирати підписи під проектом постанови про відкликання Андрія Парубія з посади голови Верховної Ради. Ініціатором виступив нардеп Валерій Писаренко. Відповідно до законодавства, необхідно зібрати 150 підписів, що дасть можливість винести на розгляд парламенту питання про відкликання Парубія, цю пропозицію має підтримати мінімум 226 народних депутатів. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація