Насалик пропонує подовжити надзвичайний стан в енергетиці ще на місяць

Насалик пропонує подовжити надзвичайний стан в енергетиці ще на місяць

Фото: УНІАН

Українським ТЕС не вистачає вугілля, вважає міністр енергетики та вугільної промисловості.

В Україні потрібно подовжити надзвичайний режим в енергетиці, який почав діяти від 17 лютого, ще на місяць. Такий проект рішення міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик вніс до порядку денного уряду, повідомляють Наші гроші.

Так, Насалик вважає, що країні необхідно економити вугілля, оскільки українським ТЕС його не вистачає через блокаду з ОРДЛО.

"Станом на 14 березня запаси вугілля на складах ТЕС становлять 1 755 тис. тонн, у тому числі антрацитової групи 650 тис. тонн, газової групи – 1 105 тис. тонн", – повідомляється у пояснювальній записці за підписом Насалика.

Водночас половина запасів антрациту, що становить 318 тис. тонн, зосереджена на складах Луганської ТЕС Ріната Ахметова, яка працює виключно на виділений енергорайон Луганської області і не дає електроенергію у загальну систему України.

Щодня ТЕС спалюють 10-15 тис. тонн антрациту. Тому на всіх інших ТЕС антрациту зараз менше від незнижуваного запасу, встановленого правилами Оптового ринку електроенергії.

Подовження надзвичайного режиму в енергетиці допоможе знизити обертовий резерв потужності на ТЕС з 700 МВт в штатному режимі до 400 МВт з щодобовою економією 3 тис. тонн вугілля.

Нагадаємо, надзвичайні заходи впровадили на місяць, до 17 березня, заради економії антрацитового вугілля. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація