"Наші європейські партнери нас не почули": Зеленський відреагував на рішення ПАРЄ про повернення делегації РФ

"Наші європейські партнери нас не почули": Зеленський відреагував на рішення ПАРЄ про повернення делегації РФ

Фото: Офіс президента України

За його словами, він особисто спілкувався про це з лідерами Франції та Німеччини.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що європейські партнери "не почули" заклики України про недопущення повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Минулого тижня я особисто обговорював це питання з президентом Франції та з федеральним канцлером Німеччини. Намагався переконати пана Макрона та пані Меркель, що повернення російської делегації до ПАРЄ можливе лише після того, як Росія виконає принципові вимоги Асамблеї. Шкода, що наші європейські партнери нас не почули та вчинили інакше. Я вдячний українській парламентській делегації та дружнім національним делегаціям, які мужньо боролися до кінця", - заявив Зеленський.

За його словами, головним аргументом для ПАРЄ щодо повернення делегації Росії стала необхідність захисту прав людини, однак він сподівається, що ні в кого не було думок про "цінності матеріальні".

"А ще дуже хочу побачити, як прихильники повернення російської делегації в Асамблею – організацію, яка 70 років захищає верховенство права у Європі, – відстоюватимуть та вимагатимуть іншого повернення – повернення полонених українських моряків", - підкреслив український президент.

Розчарований рішенням ПАРЄ затвердити без обмежень повноваження делегації Російської Федерації.  Минулого тижня я...

Опубліковано Володимиром Зеленським Вівторок, 25 червня 2019 р.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи вночі проти 25 червня підтримала резолюцію, яка змінює санкційний механізм. У цьому ж документі запрошують Росію повернутися до роботи у ПАРЄ без обмежень права голосу. 118 делегатів проголосували за, 62 - проти, ще 10 утрималися. Перед цим ПАРЄ відхилила понад 200 поправок, які підготувала українська делегація задля блокування повернення російської делегації до цієї організації.

Зазначимо, у ПАРЄ проголосували за зняття обмежень щодо делегації РФ, які були запроваджені у квітні 2014 року. Рішення про повернення до ПАРЄ дозволить Росії провести до асамблеї щонайменше чотирьох санкційних депутатів. Вони зможуть обійти обмеження, запроваджені проти них в ЄС через агресію Росії на сході України.

Росія повертається в ПАРЄ: кремлівській делегації дозволили відновити своє членство

Росія повертається в ПАРЄ: кремлівській делегації дозволили відновити своє членство

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація