Насіров не вноситиме заставу до рішення Апеляційного суду

Насіров не вноситиме заставу до рішення Апеляційного суду

Фото: УНІАН

Адвокати спробують перенести підзахисного із СІЗО до "Феофанії".

Адвокати будуть подавати апеляцію на рішення суду щодо обрання запобіжного заходу главі ДФС Роману Насірову і звертатися до ЄСПЛ

Про це заявив один із адвокатів Насірова Андрій Кузьменко, - пише УНІАН.

Також він висловив сумнів, що у Насірова є 100 млн грн для застави і наголосив, що всі свої кошти голова ДФС задекларував, і ця сума є набагато меншою, ніж 100 млн грн.

Захисник Насірова додав, що голова ДФС не буде вносити заставу до рішення Апеляційного суду.

Захист намагатиметься перевести Насірова із слідчого ізолятора до лікарні "Феофанія". Він пояснив, що оскільки його підзахисний досі не виписаний з "Феофанії", то він є стаціонарним хворим.

"Мені здається, що зараз повториться те, що було позавчора, коли Насірова протягом 4 годин катали і все ж таки привезли у "Феофанію". Я впевнений. що зараз виникнуть складнощі стосовно його доставки у СІЗО, бо він є стаціонарним хворим. Проте я не виключаю, що це питання буде вирішене шляхом телефонних дзвінків", - розповів Кузьменко.

Також адвокат додав, що він і його колеги не будуть супроводжувати Насірова до СІЗО і намагатися перешкодити поміщенню його туди, оскільки вони не будуть порушувати ухвалу суду, якою визначено його перебування в слідчому ізоляторі.

Нагадаємо, що Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову.

Йому призначено тримання під вартою строком на 60 діб до 30 квітня 2017 року.

Розмір застави у розмірі 100 млн грн. Головуючий суддя зачитав ухвалу після третьої ночі, після 17 годин розгляду справи.

Нагадаємо, Солом'янський суд Києва відхилив клопотання адвокатів підозрюваного у розкраданні очільника Державної фіскальної служби Романа Насірова у проведенні йому судово-медичної експертизи.

Також зазначимо, що Роман Насіров сам наголосив, що в нього не було інфаркту, інформацію про який поширювали ЗМІ з посиланням на лікарів. Він наголосив, що лікарі "Феофанії" діагностували в нього саме передінфарктний стан.

Під будівлею суду на Вознесенському узвозі в Києві, де перебуває Насіров, активісти розпочали протестну акцію 5 березня: вони заблокували виходи з приміщення, щоб унеможливити вихід підозрюваного. Протестувальники вимагають, щоб суд над главою ДФС відбувся.

Главу ДФС підозрюють у зловживанні службовим становищем та розкраданні державних коштів у сумі понад 2 млрд грн.

Слідство вважає, що Насіров, діючи в інтересах депутата Онищенка, в рамках "газової справи" безпідставно надавав ряду підприємств можливість податкових зобов'язань у розстрочку.

Його затримали в лікарні "Феофанія" в Києві. НАБУ провело обшуки за кількома адресами, в тому числі в центральному офісі Державної фіскальної служби, в рамках розслідування кримінального провадження, пов'язаного з неправомірними, на думку слідства, рішеннями Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам з орбіти колишнього нардепа Олександра Онищенка. 

Чим запам'ятався четвертий день розгляду справи Насірова

Чим запам'ятався четвертий день розгляду справи Насірова

Повʼязані теми:

Наступна публікація