Натовп прихильників і пісні: як минула прес-конференція Порошенка з журналістами на стадіоні

Натовп прихильників і пісні: як минула прес-конференція Порошенка з журналістами на стадіоні

Фото: Associated Press

Порошенко сподівався, що Зеленський таки відгукнеться на його запрошення.

Петро Порошенко, як і анонсував, прийшов сьогодні о 14:14 на стадіон Олімпійський, але не на трибуни, а під чашу стадіона, де і була облаштована сцена і куди не обіцяв прийти Володимир Зеленський. Там і  зібралися прихильники чинного президента: їх на зустріч запросили заздалегідь. Вони бачитимуть усе на екрані, йдеться в ТСН.Тиждень.

Та ще до події на площу приїздить сам кандидат. Гарний настрій Петро Олексійович  продемонстрував на сцені розміщеній перед стадіоном, під музику відстукував ритм пісні. Для самих дебатів місце облаштували в так званому Олімпійському дворику - приміщенні під трибунами стадіону. Дві стійки для кандидатів  і мікрофон для модератора. Преси зібралось більше двох сотень.

Петро Порошенко приходить разом із своєю дружиною. На Володимира Зеленського чекають. Та он спростовував , що приїде саме в цю неділю на Олімпійський, тож Петро Порошенко переходить до формату брифінгу для журналістів. В його прес-службі кажуть, приміщення і трансляцію оплатили з виборчого фонду кандидата, бо це - агітація.  Чинний  президент увесь час згадує про необхідність дебатів. «Я ще раз кажу – тут немає нічого образливого, я не знаходжусь в більш вигідній ситуації, я наголошую на тому, що це є елемент демократії і право українського народу», - заявляє Порошенко.

Після прес-конференції кандидат в президенти іде на вулицю, до своїх прихильників. Ті, крім виступу Порошенка встигли подивитися ще й концерт. І просто зі сцени Порошенко кличе людей зайти в чашу стадіону. Люди заповнили кілька нижніх секторів. Порошенко разом із родиною в оточенні охорони робить селфі на телефони прихильників. Потім бере мегафон. «Це є наша відповідь – стадіон так стадіон», - гукає кандидат.

Порошенко ще раз наголосив, вважає, що 19 квітня необхідно провести дебати саме на "Суспільному", о 20 годині. Зеленський знов повторив про стадіон 19 квітня і про сьому вечора. Чи знайдуть компроміс два кандидати в президенти протягом наступних 5 днів до початку тиші перед виборами? Якщо ні - то будуть лише два окремих монологи і дві прес-конференції.  Одна, власне, сьогодні і відбулася.

Кореспондент Олена Мацюцька.

Повʼязані теми:

Наступна публікація