Навколо Ради частково розблокували рух найближчими вулицями

Навколо Ради частково розблокували рух найближчими вулицями

Навколо Ради частково розблокували рух найближчими вулицями

Правоохоронці вмовляють протестувальників прибрати намети з Грушевського до парку.

Поліція вмовляє мітингувальників перенести наметове містечко у Маріїнський парк та звільнити вулицю Грушевського для руху транспорту, передає кореспондент ТСН.

Акції під парламентом вже частково згорнули. "Самопоміч", "Демальянс", рух "Чесно" і ще кілька партій та організацій. Вони вирішили впливати на депутатів в інший спосіб. Під Радою залишаються тільки прибічники Саакашвілі та Семенченка.

Поліція вимагає від мітингарів звільнити вулицю Грушевського

Поліція вимагає від мітингарів звільнити вулицю Грушевського

Вулицею Садовою та Шовковичною вже можна проїхати – поліція посунула свої кордони і звільнила рух. Водночас 20 наметів залишаються на проїжджій частині Грушевського.

Перемовини з правоохоронцями відбуваються у мирний спосіб, однак поки прибирати намети до Маріїнського парку мітингувальники не хочуть. За оцінками поліції, біля ВР залишаються близько 300 активістів.

Міхеіл Саакашвілі тим часом оголосив на 22 жовтня велике віче під Радою і закликає своїх прибічників знову зібратись.

Нагадаємо, від 17 жовтня в Києві представники різних політичних сил протестують під стінами Верховної Ради за проведення політичної реформи. Урядовий квартал був перекритий правоохоронцями, між ними та демонстрантами час від часу виникали сутички. Мітингувальники вимагають зміни виборчого законодавства, зняття депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду. 19 жовтня у парламенті не ухвалили всіх вимог протестувальників, проте у лавах активістів виник розкол - не всі погодились залишитись до повного виконання вимог, наступного разу нардепи зберуться у сесійній залі 7 листопада.

Кореспондент ТСН Станіслав Фещенко

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація