Навряд чи можна назвати партнерами: у Кремлі розповіли, ким для них є США

Навряд чи можна назвати партнерами: у Кремлі розповіли, ким для них є США

Фото: Associated Press

Пєсков каже, що зустріч Путіна і Байдена не означає початок партнерства і союзництва.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі не вважають США своїми партнерами. За його словами, Штати для Росії радше є опонентом.

Таку заяву зробив Пєсков у середу, 28 липня, повідомляє ТАСС.

"Навряд чи (США) можна назвати зараз партнерами. Швидше, це наші опоненти або наші візаві. Поки жодних партнерських програм і відносин немає, на превеликий жаль", - заявив Пєсков.

Речник Путіна закликав не перебільшувати значення зустрічі російського і американського лідерів. На думку представника Кремля, не можна сказати, що після останнього саміту Путіна і Байдена країни "вступили в еру партнерства і союзництва". Пєсков пояснив, що "були констатовані ті пункти, за якими у сторін є серйозні розбіжності".

Нагадаємо, президенти Сполучених Штатів та Росії зустрінуться 16 червня у Женеві. Зустрічі передував напружений період заочного спілкування: після входження на посаду президент Джо Байден публічно називав Володимира Путіна убивцею, запровадив новий санкційний пакет проти Росії та вислав десяток московських дипломатів додому. Зустрітися із Путіним він сам запропонував на нейтральний території у Європі після самітів із Великою сімкою, НАТО та Європейським Союзом.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Новини світу: Байден пояснив, що робить Путіна ще небезпечнішим

Новини світу: Байден пояснив, що робить Путіна ще небезпечнішим

Повʼязані теми:

Наступна публікація