"Найкраща подруга терористів" Савченко намагалась проникнути у розташування бійців АТО – Шкіряк

"Найкраща подруга терористів" Савченко намагалась проникнути у розташування бійців АТО – Шкіряк

Надія Савченко / Фото: УНІАН

Радник міністра вважає, що варто відкривати провадження за держзраду. 

Народний депутат Надія Савченко намагалася проникнути у розташування передових українських бригад у зоні АТО та закликала військових до державного заколоту.

Про це повідомив радник глави МВС Зорян Шкіряк.

Він назвав народну обраницю "сподвижницею Кремля" і висловив думку, що сценарій "державного злочину", який політик намагалася втілити у життя, був написаний ФСБ.

"Краща подруга російських терористів і активна сподвижниця Кремля, користуючись мандатом народного депутата, намагалася проникнути у розташування передових 79 та 80 ОАМБ в зоні АТО. Як з'ясувалося, вона їхала туди з відверто провокаційною метою і закликами "кидати зброю, йти з передової на Київ, щоб знести "злочинну владу"... Це прямий заклик до повалення конституційного ладу", - наголосив Шкіряк, додавши, що Савченко закликала до державного заколоту чинних військовослужбовців, котрі ведуть бойові дії проти ворога на передовій.

На думку радника міністра, є всі підстави, аби відкривати кримінальне провадження за ст.109 ККУ - державна зрада, заклики до повалення Конституційного ладу і так далі.

Інформацію про дії Савченко та слова нардепа Тетяни Ричкової на засіданні парламента Шкіряку підтвердили десантники з передової.

Нагадаємо, під час засідання парламенту 24 лютого нардеп від БПП Тетяна Ричкова розповіла про те, що Надія Савченко закликала військових у АТО залишити свої позиції та йти на Київ, щоб "скинути злочинну владу". 

Згодом ЗМІ бойовиків повідомили, що Савченко разом із керівником громадянської організації "Офіцерський корпус" Володимиром  Рубаном приїхала до окупованого Донецька. 

Прес-секретар депутата Тетяна Проторченко заявила, що у діях Савченко "нічого протиправного, протизаконного там не було, і жодних розмов таких, про які говорила пані Ричкова, не було".

Зустріч Савченко з лідерами бойовиків стала причиною виключення її з делегації у ПАРЄ

Зустріч Савченко з лідерами бойовиків стала причиною виключення її з делегації у ПАРЄ
 

Повʼязані теми:

Наступна публікація