Найєм назвав прізвище автора скандальної поправки до держбюджету

Найєм назвав прізвище автора скандальної поправки до держбюджету

Фото: Сайт Андрія Деркача

Пізніше сам Деркач спростував це звинувачення.

Ініціатором поправки фінального тексту закону про держбюджет, яка стосується відтермінування декларування всіх активів в електронному вигляді і загрожує запровадженню безвізового режиму є депутат від "Волі народу" Андрій Деркач.

Про це написав на своїй сторонці у Facebook народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм.

"Знайшовся герой. "Геніальну" поправку до державного бюджету на 2016 рік про відстрочку електронного декларування доходів була внесена заступником глави депутатської групи "Воля народу", членом бюджетного комітету Андрієм Деркачем", - наголосив він.

Також Найєм додав, що за непідтвердженими даними, ініціативу Деркача підтримали Нестор Шуфрич і Володимир Мисик.

Окремо нардеп зазначив, що скандальну поправку упустив не тільки парламент, а й уряд.

"Після прийняття Верховною радою бюджет був переданий на підпис президенту, а слідом за ним прийшов лист від Кабінету міністрів з рекомендацією підписати документ у повному обсязі без будь-яких зауважень", - розповів Найєм.

Нашелся герой. "Гениальную" поправку в государственный бюджет на 2016 год об отсрочке электронного декларирования доходо...

Опубліковано Mustafa Nayyem 5 січня 2016 р.

Зазначимо, раніше прізвище Деркача як автора поправки також на своїх сторінках у соцмережі називали журналіст Денис Бігус та депутат від БПП і член комітету з питань запобігання корупції Віктор Чумак, який запевнив, що комітет проголосував за цю поправку.

Пізніше під час розмови із кореспондентом ТСН Андрій Деркач спростував інформацію про те, що він є ініціатором поправки. Натомість він підтвердив, що підтримав "правку депутата Мисика", аргументуючи тим, що "не варто будувати поліцейську державу, і такі закони призведуть до відсутності опозиції і диктатури, а ще - рекет кооперативам".

Опубліковано Ольгою Василевською 5 січня 2016 р.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції України Павло Петренко запевнив, що у проекті бюджету, поданому Кабміном, не було пунктів про відкладення декларування всіх активів в електронному вигляді. За словами міністра, уряд якнайшвидше подасть до парламенту правки до Закону про бюджет, які скасують цей пункт. Крім того Кабмін вимагатиме розслідування інциденту.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація