Найєм розповів, як домовлявся з Тимошенко про вибори в Раду

Найєм розповів, як домовлявся з Тимошенко про вибори в Раду

Мустафа Найєм / Фото: УНІАН

У 2014 році більше десятка активістів і журналістів обговорювали ідею потрапити в парламент.

Депутат від "БПП" і колишній журналіст Мустафа Найєм заявляє, що напередодні парламентських виборів у 2014 році домовлявся з Юлією Тимошенко та Андрієм Садовим - про входження до очолюваних ними політсил.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Лівий берег".

За його словами, більше десятка активістів і журналістів обговорювали ідею потрапити в парламент, серед них: Сергій Лещенко, Світлана Заліщук, Вікторія Сюмар, Єгор Соболєв, Ганна Гопко, Василь Гацько.

"Спочатку ми всі хотіли потрапити в один список. Домовленість (з Тимошенко, - ред.) справді була", - сказав Найєм.

Однак, зазначив депутат, люди розійшлися по різних списках - "кому з ким зручніше було домовлятися".

Крім того, у Найєма відбулися переговори з Садовим. Колишній журналіст стверджує, що глава "Самопомочі" не передзвонив. "Якесь нерозуміння через це залишилося досі", - додав він.

Водночас Василь Гацько домовлявся про спільний похід на вибори з Анатолієм Гриценком.

Найєм зазначив, що Тимошенко не пропонувала молодим політикам "хороших умов".

"Не було жодних хороших умов. Ми - я, Сергій (Лещенко - ред.) і Світлана (Заліщук - ред.) - точно розуміли, що не просимо місця в списку. Ми знали, що ми їм (політикам, - ред.) потрібні - ми кращі за них в електоральному плані. Друге: ми розуміли, що вони спробують нами прикритися. Ми ж не дурні. Це було зрозуміло і видно. Третє: ми були щирими - за нами ніхто не стояв, ніхто не міг запідозрити чийсь вплив. Тому ми були вигідні... Так, Юлія Володимирівна погодилася виділити нам якусь кількість місць в списку... Якщо мені не зраджує пам'ять, це було 10 людей", - розповів він.

На запитання журналіста, чому з Тимошенко у майбутніх політиків "не зрослося", нардеп відповів, що серед них "почалася внутрішня конкуренція між різними групами - за кількість представників".

"Це не стосувалося мене, Сергія та Світлани, тому що ми були самі по собі. Плюс ми дізналися про сепаратні переговори і вирішили: оскільки не вийшло разом, давайте кожен, як зможе, так і буде домовлятися (з молодих кандидатів - ред.)", - сказав Найєм.

Як відомо, в результаті Мустафа Найєм, Сергій Лещенко та Світлана Заліщук пройшли у парламент у складі партії "Блок Петра Порошенка". Нещодавно в розпал урядової кризи Найєм звинуватив у маніпуляціях главу фракції "БПП" Юрія Луценка. Зокрема, після засідання фракції щодо провалу голосування за відставку Яценюка, депутат зазначив, що "керівництву фракції чомусь весь час хочеться провести вододіл між тими, хто відкрито говорить про помилки та іншою частиною фракції".

Повʼязані теми:

Наступна публікація