НАЗК підрахувало корупційні ризики закону про гральний бізнес

НАЗК підрахувало корупційні ризики закону про гральний бізнес

Фото: УНІАН

Агентство пропонує низку правок до закону, які унеможливлять корупційні ризики.

Національне агентство з питань запобігання корупції провело антикорупційну експертизу закону про гральний бізнес, який Верховна Рада розглядає сьогодні у другому читанні.

Експертиза показала кілька груп "корупціогенних чинників" у документі, зокрема у законі не прописана чітко процедура внесення плати та отримання ліцензії.

Серед інших НАЗК виділяє такі групи корупційних ризиків:

- встановлення обов’язковості сертифікації грального обладнання на відповідність встановленим технічним вимогам без чіткого переліку такого обладнання, що взагалі не є предметом регулювання цього проєкту закону;

- запровадження нових дозволів без внесення змін до закону "Про перелік дозвільних документів у сфері господарської діяльності";

- підстави для отримання та анулювання ліцензії не узгоджуються із законом України "Про ліцензування видів господарської діяльності".

Агентство запропонувало низку правок до закону, щоб ці чинники можна було усунути.

Нагадаємо, Верховна Рада 16 січня проголосувала в першому читанні за легалізацію грального бізнесу. За ухвалення відповідного законопроєкту у першому читанні та за основу проголосували 260 народних депутатів. Невдовзі усі заклади працюватимуть лише за ліцензіями, які видаватиме спеціальна комісія.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація