НБУ запевняє, що не вимагав звільнити приміщення від "1+1 медіа"

НБУ запевняє, що не вимагав звільнити приміщення від "1+1 медіа"

Фото: УНІАН

Регулятор вважає подібну інформацію маніпулятивною і викривленою.

Національний банк України заявляє, що не вимагав звільнити від медіагрупи "1+1 медіа" приміщення на Кирилівській, 23.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби НБУ, поширеному ввечері 12 вересня.

"Національний банк не звертався ні до орендаря ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1", ні до орендодавця ТОВ "Поділ нерухомість" із вимогою звільнити приміщення по вул. Кирилівській, 23", - йдеться у повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що вважають інформацію про виселення "1+1 медіа" із приміщення маніпулятивною і викривленою. На думку регулятора, ця інформація є спробою вплинути на рішення НБУ у частині погашення кредиту, майновим поручителем за яким є ТОВ "Поділ Нерухомість".

У Нацбанку повідомляють, що нежилі приміщення житлового-офісного будинку по вул. Кирилівській, 23 є власністю ТОВ "Поділ Нерухомість". Ці приміщення у 2014 року передані в заставу Національному банку України в забезпечення виконання зобов'язань за кредитом, який був наданий Національним банком України ПАТ КБ "Приватбанк" у 2009 та 2014 роках.

Нагадаємо, 6 вересня у пресі з'явилась інформація, що Генеральна прокуратура України планує здійснити огляд будівлі за адресою вул. Кирилівська, 23. З 2012 року це приміщення орендує медіагрупа "1+1 медіа". 

29 серпня компанія отримала листа від ТОВ "Поділ-Нерухомість" у якому було проінформовано, що НБУ планує до 25 вересня 2017 року відчуження будівлі через те, що вона перебуває в якості заставного майна по процедурі рефінансування "ПриватБанку". При цьому від ТОВ "Поділ-Нерухомість" вимагають сплати всієї суми кредиту – 4 406 807 586,50 грн, в той час, як оціночна вартість будівлі, відповідно до договору іпотеки, в рази менша - 258 027 976,00 грн. 

Після отримання листа від ТОВ "Поділ Нерухомість", "1+1 медіа" звернулась до НБУ з проханням прояснити ситуацію щодо подальшої оренди, враховуючи те, що "1+1 медіа" сплатила оренду до березня 2018 року. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація