"Не янгол" на держслужбі: фігурантка скандалу з НАБУ живе в елітній новобудові та має Porsche Cayenne

"Не янгол" на держслужбі: фігурантка скандалу з НАБУ живе в елітній новобудові та має Porsche Cayenne

Фото: ТСН

До чиновниці залишиться багато питань і після того, як силовики вирішать свої внутрішні непорозуміння.

Епізодичну, але яскраву роль у протистоянні силових відомств країни зіграла чиновниця Державної міграційної служби Діна Пімахова. Саме їй пропонував хабар агент НАБУ під прикриттям, якого затримали працівники СБУ та Генпрокуратури, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ситуація стала предметом кількагодинного розбору в кабінеті генпрокурора, котрий звинуватив агента антикорупційного бюро в недозволених методах роботи. "Пропонувалися різні варіанти: пити з нею не вино, щось міцніше, інтимні питання. Думаю, що ніхто не хотів би, щоб місяцями агенти пробували видавити через горілку, секс або наркотики ті чи інші слова від будь-кого", - пояснив Юрій Луценко.

Зірвана спецоперація та спроба дати хабар: що відомо про затримання детектива НАБУ

Зірвана спецоперація та спроба дати хабар: що відомо про затримання детектива НАБУ

НАБУ оперує записами зустрічей і розмов агента з Пімаховою, на котрих чиновниця отримує гроші від когось і просить поміняти їх, побоюючись мічених купюр. Сам агент спробував передати їй 15 тисяч доларів, і під час цього був затриманий. Чиновниця запевняє, що хабар брала з відома СБУ та ГПУ, бо раніше добровільно звернулася туди з повідомленням про спробу схилити її до корупційних дій. В НАБУ версія інша – Пімахова вимагала гроші й кілька місяців тому їх уже отримувала, а СБУ використала здобуті від прослуховування телефонів дані та вирішила скористатися ситуацією, щоб дискредитувати антикорупціонерів і зірвати їм кількамісячну роботу.

Луценко твердить, що Пімахова не така свята, як про себе говорить. "Високопосадовець ДМС точно не є янголом, і в її розмовах є ознаки корупції", - заявив він. У декларації чиновниці з 17-річним стажем державної служби вказані записані на матір квартира в Києві та автомобіль Porsche Cayenne. Журналісти побували в елітному житловому масиві, де мешкає Пімахова, але посилена охорона не пустила знімальну групу за поріг, натомість одразу зв’язалася телефоном із чиновницею. "Діна, тут дівчина з мікрофоном та молодий чоловік із фотоапаратом… Я зрозумів, вас не буде сьогодні", - почули працівники ЗМІ уривок телефонної розмови.

Кореспондент ТСН Ольга Кошеленко

Повʼязані теми:

Наступна публікація