Не бачу нічого поганого у священиках на "Мерседесах": Новинський дав ексклюзивне інтерв’ю ТСН

Не бачу нічого поганого у священиках на "Мерседесах": Новинський дав ексклюзивне інтерв’ю ТСН

Фото: УНІАН

Олігарх вважає себе українським патріотом і не радить обговорювати автопарк єпископів.

Уперше за кілька років нардеп і мільярдер Вадим Новинський спробував запалити камін у себе в офісі, але тільки задимів приміщення та жартома звинуватив журналістів "1+1" у диверсії. Політик показав гостям дві вишиванки та заявив, що є українським патріотом, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Друзі подарували. Цю вишиванку мені подарував Олександр Янукович на день народження у 2011 або 2012 році. Свято вишиванки – я її вдягаю і ходжу по офісу", - розповів він. На уточнення, чому син утікача обрав саме такий подарунок, нардеп знизав плечима та сказав, що не знає. "Востаннє я спілкувався з Віктором Януковичем 21 лютого. У нас були добрі, хороші стосунки з Віктором Януковичем, його старшим сином і молодшим сином, царство небесне. Я ніколи цього не приховував і не приховую", - додав він.

Мільярдер Новинський розповів, як дарує машини священикам та співає пісні дружині

Мільярдер Новинський розповів, як дарує машини священикам та співає пісні дружині

Таких стосунків у Новинського немає з діючим президентом. "Справа не в лояльності президента Порошенка до мене. У мене з ним досить складні стосунки. Копали все абсолютно, і нічого не змогли знайти. Коли Порошенко став президентом, було три заходи, аби позбавити мене громадянства", - спростував він чутки про нібито домовленості з Банковою щодо безпеки. Активного спілкування з Порошенком, за словами політика, в нього немає. "Востаннє говорив по телефону влітку минулого року. Я його бачу по телевізору або на економічному форумі в Давосі", - розповів він.

Більше уваги депутат приділив церковним питанням – зокрема, підтвердив, що дарує представникам духовенства автомобілі, котрі не вважає елітними. "А що таке елітні автомобілі? Автомобілі займають останнє місце. І не треба звертати уваги на те, на якому автомобілі пересувається той чи інший архієрей. Я подарував автомобіль. Я кажу: навіть не думай його комусь продати. Якщо тобі треба пожертвувати на якісь інші цілі – будь ласка, ми ще принесемо, дамо грошей на це", - розповів Новинський. І додав, що розкоші в цьому не вбачає. "Дороги в Україні залишають бажати кращого. На "Бентлі" я не бачив жодного представника церкви. Ні на "Бентлі", ні на "Ролс-Ройсі". На "Мерседесах" бачив. Я не бачу в цьому нічого поганого", - зауважив депутат.

У відповідь на зауваження про різке ставлення до УПЦ Київського патріархату Новинський сказав, що не визнає такої церкви. "Такої церкви не існує. Це не церква, це політична організація. Філарет – це ж політик, він же не духовна людина. Патріарх Кирил – це в першу чергу духовна фігура, це глава церкви. А Філарет не визнаний ніким, це розкольник", - вважає політик. Водночас Новинський заперечив, що виступає проти єдиної православної церкви в Україні – на його думку, вона вже є. "Я не проти єдиної помісної церкви. У нас є помісна церква. Вона не Московського патріархату, вона Українська православна церква", - пояснив він.

Себе Новинський вважає патріотом, а в поїздках до Москви не бачить нічого поганого, як і в намаганні зберегти з РФ дружні відносини, попри війну. "Я є українським патріотом. Прості українці все це розуміють. Винуваті політики – і українські, і російські", - висунув він своє пояснення відповідальних за конфлікт.

Відповідаючи на питання про близьке коло спілкування Новинський назвав кілька прізвищ. "Мій близький друг і партнер – Рінат Ахметов. Василь Хмельницький, до якого я ставлюся з глибокою повагою. З Борисом Колєсніковим дуже добрі, дружні стосунки", - зізнався він. А на запитання, чи п’ють разом вино, відповів, що віддає перевагу іншим напоям. "П’ємо щось міцніше. Я люблю горілку пити", - заявив політик. І ухилився він відповіді на питання, чи напивався до стану сп’яніння: "Були різні випадки". Водночас Новинський зізнався, що любить співати, але не робитиме цього на публіці. "Я співаю тільки своїй дружині, більше нікому", - пояснив він.

Кореспондент ТСН Дар’я Счастлива

Повʼязані теми:

Наступна публікація