Не бідкалася, коли сина послали вбивати українців. Геращенко відповіла матері військового РФ Агєєва

Не бідкалася, коли сина послали вбивати українців. Геращенко відповіла матері військового РФ Агєєва

Ірина Геращенко

Представник України у гуманітарній підгрупі у відповідь вимагає від Путіна звільнити українців. 

Перший заступник глави Верховної Ради Ірина Геращенко відповіла на заклики матері затриманого на Луганщині військового РФ Віктора Агєєва звільнити її сина.

Росіянка Світлана Агєєва записала відеозвернення до президента України Петра Порошенка із закликом помилувати її сина та обміняти його на когось з українців.

Геращенко у відповідь написала, що Україна вимагає звільнити незаконно ув'язнених українців, серед яких і режисер Олег Сенцов, який, до того ж, ні в чому не винен і завтра святкує свій день народження.

"Мати військового злочинця Агєєва просить президента Порошенка помилувати її сина. А ми, українці, вимагаємо від Путіна помилувати Олега Сенцова! ( Олег, правда, ні в чому не винен, і це велика відмінність від Агєєвих та інших "заблукалих"). Примітно, що ця російська жінка аж зовсім не бідкалася, коли її сина послали вбивати українців, теж чиїхось синів...", - написала Геращенко у Facebook.

Мати військового злочинця Агєєва просить президента Порошенка помилувати іі сина . А ми , украінці, вимагаємо від Путіна...

Опубликовано Iryna Gerashchenko 12 июля 2017 г.

Вона додала, що українська сторона вимагає звільнити й інших українців - Олександра Кольченка, Миколу Карп'юка, Стаса Клиха, Валентина Виговського, Романа Сущенка, Євгена Панова, а також українських хлопців з Макіївськоі колонії, Донецького СІЗО та з тюрми в Луганську.

"Прохання до "Новой газеты", яка друкує ці звернення матері Агєєва: будь ласка, порадьте цій жінці, яка ніколи до сьогодні не задумувалася, де її син і чим займається, звернутися до Путіна з вимогою помилувати українців!  І це розблокує процес звільнення заручників. Може тоді РФ визнає, що Агєєв і їже з ними, що сидять по українським тюрмам- це їхні  заблукалі кадрові військові. Може, захоче їх забрати і віддати нам наших героїв", - підсумувала перший віце-спікер.

Як повідомлялося раніше, у Луганській області затримали російського військовослужбовця Віктора Агєєва, якого, за даними ВВС, викликали на службу в Алтайському краї. Мама Віктора Агєєва, його друзі і колишні товариші по службі підтвердили, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року.  

Матір Агєєва наполягає на тому, що її син перебуває на службі у ЗС РФ і навіть отримав у травні цього року звання єфрейтора. Тоді як у міноборони РФ заявили, що полонений українцями в Луганській області росіянин в минулому році звільнився в запас. 

В інтерв'ю ТСН.Тиждень Агєєв розповідав, що приїхав до України "захищати братський народ".  

Полонений росіянин Віктор Агеєв розповів, чому зголосився служити на Луганщині

Полонений росіянин Віктор Агеєв розповів, чому зголосився служити на Луганщині

Повʼязані теми:

Наступна публікація