"Не дам відкласти у довгу шухляду": Порошенко назвав, коли Рада має запустити Антикорупційний суд

"Не дам відкласти у довгу шухляду": Порошенко назвав, коли Рада має запустити Антикорупційний суд

Фото: Сайт президента України

Президент вважає, що обговорення документу потрібне, але "не дасть заговорити проект безглуздими синтаксичними чи орфографічними поправками".

Регламент парламенту дає два тижні на подачу поправок до законопроекту про створення Антикорупційного суду.

Про це заявив президент України Петро Порошенко, коментуючи прийняття Верховною Радою за основу президентського законопроекту "Про Вищий антикорупційний суд".  

"Далі має бути змістовне обговорення тих норм проекту, які викликали найбільші дискусії. І я наголошую на тому, що дискусія потрібна, ретельний розгляд потрібен також, так само, як і потрібно безумовне дотримання регламенту. Але хотів би одразу попередити – я не дам заговорити проект безглуздими синтаксичними чи орфографічними поправками і не дам відкласти його у дуже довгу шухляду, як хтось розраховує", - наголосив він, зауваживши, що будь-які зволікання з другим читанням є абсолютно неприпустимими.

На думку Порошенка, остаточно закон про створення Антикорупційного суду має бути ухвалений весною.

"І сьогоднішнє голосування у більш ніж 280 голосів дає мені тверді підстави для оптимізму. Із запуском Вищого антикорупційного суду планую якнайшвидше завершити створення нової державної антикорупційної інфраструктури як правоохоронних, так судових органів", - додав президент, зазначивши, що особисто стояв у витоків створення Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, запуску електронного декларування, створення Національного агентства запобігання корупції, які також формують антикорупційну інфраструктуру.

До того ж президентською командою було ініційоване обговорення конституційної судової реформи, прийняті відповідні зміни до Конституції і за результатами створений новий Верховний суд.

"І Антикорупційний суд – це крайній крок до того, щоб хабарників не лише викривали й ловили всі правоохоронні органи і Генеральна прокуратура, але й судили та карали. Бо суспільство абсолютно справедливо вимагає, щоб не лише затримували корупціонерів,  а вони точно потрапляли за ґрати", - сказав Порошенко.

Окремо президент повідомив, що за результатами 2017 року корупціонерам були винесені 1692 вироки лише представниками Генпрокуратури.

"Впевнений, що після завершення створення антикорупційної інфраструктури, з початком роботи антикорупційного суду ми завершимо весь цей механізм. І я дякую за це нашим міжнародним партнерам, неурядовим організаціям, волонтерам і активістам, всім, хто у складі єдиної команди змінює державу", - резюмував він.

Нагадаємо, 1 березня Верховна Рада ухвалила законопроект про Антикорупційний суд у першому читанні. На документ чекатиме ще друге читання, під час якого зміст законопроекту може бути змінений.

22 грудня 2017 року президент Петро Порошенко вніс до парламенту проект закону про Вищий антикорупційний судУ МВФ заявили, що пункти цього документа суперечать зобов'язанням, які Україна взяла на себе перед міжнародними партнерами. У відповідь на що Порошенко зазначив, що проект закону про Вищий антикорупційний суд розроблено відповідно до Конституції України та згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії

Також у Світовому банку вважають, що ухвалення закону про Антикорупційний суд у редакції, запропонованій Порошенком, є неприпустимим

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація