Не лише справа України: мілітаризація Криму РФ загрожує безпеці Європи - Єльченко

Не лише справа України: мілітаризація Криму РФ загрожує безпеці Європи - Єльченко

Фото: Reuters

Росія використовує Крим як військову базу для створення загрози всьому регіону.

Мілітаризація Криму Росією становить загрозу безпеці Європи і не є лише проблемою України.

Про це заявив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко під час брифінгу щодо мілітаризації Криму Росією, - пише Укрінформ.

“Мілітаризація Криму не може розглядатися лише як справа України чи другорядна регіональна проблема. Ця проблема матиме стратегічний вплив на всю європейську безпеку”, - заявив він.

Український дипломат додав, що Росія використовує Крим як військову базу для створення загрози всьому регіону а також перекидання військ у Сирію.

“Крим - головний елемент нової російської експансіоністської політики”, - резюмував він.

Кабмін виплатить по 100 тисяч гривень родичам кожного полоненого моряка

Кабмін виплатить по 100 тисяч гривень родичам кожного полоненого моряка

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід в Керченську протоку українському буксиру "Яни Капу" і двох катерах "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього російські перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше шістьох українських моряків і захопивши інших у полон.

Згодом так звані суди в анексованому Криму заарештували їх на два місяці. Після цього моряків доставили в СІЗО в Москві. Усіх їх звинувачують у нібито незаконному перетині російського кордону.

Повʼязані теми:

Наступна публікація