"Не може бути виправдання Росії": генсек НАТО жорстко виступив на захист українських моряків

"Не може бути виправдання Росії": генсек НАТО жорстко виступив на захист українських моряків

Фото: Reuters

В Альянсі вимагають від РФ звільнити полонених і захоплені кораблі.

НАТО закликало Росію негайно повернути три захоплені українські кораблі та їх екіпажі. Генсек Альянсу Єнс Столтенберґ у Брюсселі зустрівся з президентом Петром Порошенком, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Глава української держави передав НАТО та ЄС прізвища російських військових, причетних до захоплення моряків у Чорному морі. "Сьогодні я передав конкретні дані списки фсбшників, які брали участь у піратській акції проти моряків", - заявив Порошенко.

Єнс Столтенберґ пообіцяв посилити військову допомогу Україні

Єнс Столтенберґ пообіцяв посилити військову допомогу Україні

Під час зустрічі Столтенберґ пообіцяв посилити військову допомогу Україні та до кінця року мають передати обладнання для захищеного зв’язку. "Не може бути виправдання Росії, яка використовує військову силу проти українських кораблів та моряків. Вона повинна негайно звільнити  захоплені судна та моряків та забезпечити свободу плавання, включно із вільним доступом до українських портів в Азовському морі. У відповідь на агресивні дії Росії НАТО активізувала свою присутність у Чорноморському регіоні за останні кілька років", - заявив генсек Альянсу.

У Брюсселі нині вже розпочався саміт ЄС. Очікується, що під час саміту європейські лідери подовжать санкції проти Росії ще на півроку. Тим часом депутати Європарламенту просять Брюссель запровадити нові обмеження, якщо Кремль не звільнить захоплених моряків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація