Не можуть зібратися та виправити помилки: Зеленський розкритикував Парубія за відмову скликати позачергове засідання

Не можуть зібратися та виправити помилки: Зеленський розкритикував Парубія за відмову скликати позачергове засідання

Фото: УНІАН

Президент також зазначив, що 10 сесія парламенту триває до 19 липня, а не до 12, як стверджував очільник ВР.

Президент України Володимир Зеленський розкритикував голову парламенту Андрія Парубія за відмову скликати позачергове засідання і зазначив, що 10 сесія ВРУ XVIII скликання триває до 19 липня, а не до 12, як зазначав Парубій.

Відповідний лист Зеленський опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Прикро, що люди, які постійно виставляють себе напоказ як виняткових професіоналів та поборників інтересів українського народу, не можуть віднайти в собі сили зібратися на один день та виправити власні помилки й ухвалити надважливі закони з питань діяльності Вищого антикорупційного суду України, відтермінування відповідальності власників автомобілів з європейською реєстрацією, повернення норми про незаконне збагачення, яку з вашої ж вини скасував Конституційний Суд України", - заявив президент.

У своєму листі-відповіді Зеленський повідомляє, що відповідно до календарного плану десята сесія парламенту триває до 19 липня, і тому він може зібратися на позачергове засідання. Водночас, Парубій у своїй відмові повідомляв, що десята сесія ВРУ тривала до 12 липня, а тому він може лише скликати позачергову сесію, а не позачергове засідання, як просив президент.

Шановний пане Парубій! Я не здивований Вашою відмовою у скликанні позачергового засідання Верховної Ради України. Адже...

Опубліковано Володимиром Зеленським Четвер, 18 липня 2019 р.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський направив Парубію листа з проханням скликати позачергове засідання Верховної Ради. Під час брифінгу заступник голови Офісу президента України Руслан Рябошапка наголосив, що законопроєктів на терміновий розгляд нардепів три. Перший з них стосується розвантаження і унеможливлення блокування роботи Вищого антикорупційного суду України.

Позачергове засідання Верховної Ради може не відбутися через юридичний казус

Позачергове засідання Верховної Ради може не відбутися через юридичний казус

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація