"Не передбачено законом": Парубій не скликатиме позачергове засідання Ради

"Не передбачено законом": Парубій не скликатиме позачергове засідання Ради

Фото: УНІАН

За його словами, він може скликати лише позачергову сесію парламенту.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що не може скликати на вимогу президента Володимира Зеленського позачергове засідання Ради, оскільки це не передбачено законом після закінчення сесії.

Про це він написав у своєму Facebook.

"Президент України Зеленський звернувся до мене з проханням про скликання позачергового засідання Верховної Ради України. Однак скликання такого засідання не передбачено Законом, адже Регламент Верховної Ради України передбачає можливість скликання позачергового пленарного засідання у невідкладних випадках у період між пленарними засіданнями під час сесії Верховної Ради України", - заявив Парубій.

За його словами, останнє пленарне засідання 10 сесії відбулося 12 липня, відповідно позачергове скликання засідання він здійснити не може.

"У мене є єдина передбачена законодавством можливість – скликати на вимогу президента України позачергову сесію Верховної Ради України. Звернувся до президента з проханням привести свій лист до Верховної Ради у відповідність до вимог Закону", - зазначив він.

Як Голова Верховної Ради України неухильно дотримуюсь чинного законодавства. До чого закликаю усіх посадовців. Президент...

Опубліковано Андрієм Парубієм Середа, 17 липня 2019 р.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський направив Парубію листа з проханням скликати позачергове засідання Верховної Ради. Під час брифінгу заступник голови Офісу президента України Руслан Рябошапка наголосив, що законопроєктів на терміновий розгляд нардепів три. Перший з них стосується розвантаження і унеможливлення блокування роботи Вищого антикорупційного суду України.

Останній робочий день: у сесійній залі Верховної Ради від ранку залишилось 50 депутатів

Останній робочий день: у сесійній залі Верховної Ради від ранку залишилось 50 депутатів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація