Не спали та грали на баяні: як минула ніч активістів біля Ради

Не спали та грали на баяні: як минула ніч активістів біля Ради

Фото: УНІАН

Біля будівлі парламенту - близько 50 наметів.

Ніч біля Верховної Ради минула спокійно, попри те що ані мітингувальники, ані поліцейські з урядового кварталу так і не пішли.

Про це повідомляє ТСН. Ранок.

Посеред вулиці Грушевського та у Маріїнському парку залишається близько 50 наметів. Голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що  правоохоронці не збираються силою відтісняти мітингарів.

Ніч. Протест під Радою 17 жовтня Фото Andrii Bashtovyi

Posted by The Village Україна on Tuesday, October 17, 2017

Протестувальники зазначили, що  готові простояти біля парламенту кілька днів, аж доки депутати не виконають їхні вимоги. Для них вночі підвозили дрова, оскільки на вулиці було досить прохолодно. Активісти не спали та охороняли зайняту територію, відганяючи сон піснями під баян.

Всі під'їзди до урядового кварталу наразі перекриті, скрізь патрулюють правоохоронці, на всіх арках до дворів чергує Нацгвардія: правоохоронці очікують провокацій.

Поліція заявляє, що не має повноважень звільняти вулицю Грушевського для проїзду, рішення щодо цього - у віданні київської влади.

Мітингувальники залишились ночувати біля ВР

Мітингувальники залишились ночувати біля ВР

Нагадаємо, від 17 жовтня в Києві представники різних політичних сил протестують під стінами Верховної Ради за проведення політичної реформи. Урядовий квартал був перекритий правоохоронцями, між ними та демонстрантами час від часу виникали сутички.

Мітингувальники вимагають зміни виборчого законодавства, зняття депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду. Увечері демонстранти розійшлися, але біля Верховної Ради залишилися намети з "оргкомітетом" мітингу.

Організатори мітингу заявляють, що їхня акція була результативною і закликають своїх прибічників продовжити її у четвер, 19 жовтня.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація