"Не треба кивати, що ви все знаєте". Аваков розповів про непублічну суперечку під час "нормандських" перемовин

"Не треба кивати, що ви все знаєте". Аваков розповів про непублічну суперечку під час "нормандських" перемовин

Фото: Інвестиційний форум RE:think

Дехто з помічників Путіна дозволяв собі зайве.

Під час учорашніх переговорів "нормандське четвірки" в Парижі президент України Володимир Зеленський попросив міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова менше кивати головою. Очільник держави зробив зауваження главі російського МЗС за його поведінку під час обговорення ситуації на лінії зіткнення.

Таку деталь розповів міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в інтерв'ю Дмитру Гордону. 

За його словами, Зеленський поводився під час перемовин із Путіним дуже гідно, оскільки серйозно підготувався до поїздки. А от помічники президента РФ дозволяли собі зайве і були незадоволені переговорами. 

"Він зрештою зірвався і каже: "Пане Лавров, припиніть кивати головою. Не треба кивати головою. Так, я знаю ваше прізвище. Я, на відміну від вас, обійшов усі ці місця вздовж кордону своїми ногами. Тому не треба кивати, що ви все знаєте", - процитував Аваков Зеленського.

Нагадаємо, в Парижі 9 грудня відбулася зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це - перший "нормандський саміт" з осені 2016 року.

Після прибуття Зеленського до Єлисейського палацу о 14:55 за місцевим часом (15:55 за Києвом), одразу розпочалася зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, а після 16-ї - з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

О 16:00 була запланована зустріч лідерів країн-учасниць "Нормандського формату", а на 18:45 – пресконференція чотирьох лідерів, однак зустріч "четвірки" розпочалася на дві з половиною години пізніше. Також відбулися перші перемовини віч-на-віч Зеленського та Путіна.

Зустрічі тривали майже до опівночі за Києвом, після чого лідери "нормандської четвірки" дали разом пресконференцію та оприлюднили спільну заяву

Володимир Зеленський під час спілкування з пресою назвав головною перемогою саміту в Парижі обмін полоненими до кінця року у форматі всіх на всіх, але визнав, що цього "замало". Сторони під час зустрічей також обговорили "газове питання", контоль кордону на Донбасі, а також домовились про наступний саміт протягом чотирьох місяців.  

Повну хронологію перемовин "нормандської четвірки" читайте за цим посиланням.  

Охорона для Путіна й напруженість перемовин: найяскравіші деталі зустрічі "нормандської четвірки"

Охорона для Путіна й напруженість перемовин: найяскравіші деталі зустрічі "нормандської четвірки"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація