"Нехай охороняють себе самі". Авакова розгнівало рішення суду відпустити підозрюваного в стрілянині в копа

"Нехай охороняють себе самі". Авакова розгнівало рішення суду відпустити підозрюваного в стрілянині в копа

Арсен Аваков / Фото: УНІАН

Він збирається внести проект постанови Кабміну про припинення функцій охорони судових установ з боку Нацполіції й Нацгвардії.

Глава міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков вимагає від Вищої ради правосуддя негайної реакції на дії судді, який відпустив з-під арешту людину, що заподіяла вогнепальне поранення поліцейському біля Солом'янського суду.

Про це він написав у Facebook.

Також міністр вимагає від прокуратури та апеляційного суду "негайно винести справедливе рішення за фактом заподіяння вогнепального поранення поліцейському".

Аваков повідомив, що звернувся до прем'єр-міністра з проханням скликання позачергового засідання Кабміну.

"Я не бачу, як в таких умовах поліцейські і гвардійські сили можуть виконувати невластиву для себе функцію охорони судів", - обурився глава відомства.

Суддя Шевченківського суду відпустив з-під арешту людини, заподіяв вогнепальне поранення поліцейському, в той час, коли...

Posted by Арсен Аваков on Monday, February 19, 2018

"Відповідно до ст. 160 Закону України про судоустрій і статус суддів, відповідна охорона судів повинна вестися створеною спеціально службою судової охорони. Створення цієї служби котрий рік саботується працівниками Державної судової адміністрації. Виділені державним бюджетом кошти незрозуміло як витрачаються", - зазначив Аваков.

Він додав, що збирається внести проект постанови Кабміну про припинення функцій охорони судових установ з боку Нацполиции і Нацгвардії.

"Нехай тепер охороняють себе самі, оскільки у перехідному періоді вважають вогнепальне поранення поліцейського дрібним проступком", - підсумував він.

Судді обрали запобіжні заходи затриманим внаслідок сутичок під Солом'янським судом

Судді обрали запобіжні заходи затриманим внаслідок сутичок під Солом'янським судом

Раніше Шевченківський суд Києва відпустив на поруки народних депутатів учасника АТО Олександра Федорченка, якого підозрюють у нанесенні вогнепального поранення поліцейському. Його затримали 15 лютого біля Солом'янського районного суду Києва. В той день там розглядали справу про обрання запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову, якого підозрюють у багатомільйонній корупції. Міського голову тоді суд відпустив на поруки нардепа з БПП. Між активістами та поліцією сталися сутички. Одному поліцейському вистрілили з пістолета в ноги.

Повʼязані теми:

Наступна публікація