"Немає за що купити конвертів та марок", - мер Черкас розповів, чому суд затягує розгляд його позову до Зеленського

"Немає за що купити конвертів та марок", - мер Черкас розповів, чому суд затягує розгляд його позову до Зеленського

Фото: УНІАН

Черкаси достроково вийшли з карантину, а потім президент назвав міського голову "бандитом".

Суд досі не почав розгляд позову міського голови Черкас Анатолія Бондаренко до президента України Володимира Зеленського про захист честі та гідності, просить стягнути з нього 1 грн. Пояснення в суді банальне – немає грошей, щоб купити конверти й марки та надіслати главі держави виклик до суду.

Про це мер Черкас Анатолій Бондаренко розповів в інтерв'ю УНІАН.

Нагадаємо, Черкаси достроково вийшли з карантину від 1 травня. На той час уся Україна ще жила в суцільних обмеженнях. Повідомлення вихід Черкас із карантину спричинив інформаційний вибух. Президент Зеленський під час пресконференції 20 травня сказав так про мера Черкас: "Я за один стіл з такими бандитами не сяду" і "Будь ласка, вибирайте бандитів, якщо хочете". Саме через ці слова й судиться Бондаренко.

Мер Черкас Анатолій Бондаренко пояснив, чому в місті пом'якшили умови для підприємців

Мер Черкас Анатолій Бондаренко пояснив, чому в місті пом'якшили умови для підприємців

Мер розказує, що після тієї ситуації в Черкаси з Києва прислали ревізорів - працівників Державної аудиторської служби.

"З цього приводу (скасування карантину. – ред.) мене один раз викликали на допит, а потім і його скасували. Після цього жодного разу на допити нікого не викликали. Правда, близько чотирьох десятків працівників Державної аудиторської служби з міста Києва приїхали перевіряти Черкаську міську раду. І мені здається дивним, що виключно після початку протистояння президента з містом Черкаси було застосовано методи, яких ми не бачили вже давно. Певно, таким чином проводилися перевірки хіба за Януковича. Сорок осіб, замість того, щоб перевіряти, наприклад, "Енергоатом", чи "Укроборонпром", або ж крадіжки в інших сферах, приїхали перевіряти, наприклад, наших тролейбусників, дорожників, медиків… Аудитори перебувають в Черкасах вже місяць. На цей час їх потрібно розквартирувати за державний кошт, платити їм чималу зарплатню", - говорить мер.

Під час перевірок знайшли кілька порушень.

"Те, що ми фінансували державні органи у попередні роки. Мова йде про те, що міськрада допомогла побудувати новий міський інформаційно-ресурсний центр спільно з поліцією. Або те, що ми фінансували пожежників… Це, виявляється, порушення. Мені здається, це банальне зведення рахунків з міським головою, який першим наважився сказати, що дії уряду недолугі, що далі так продовжуватись не може, тому що ляже економіка. Назву вам тільки одну цифру – навесні, за два місяці жорсткого карантину, від коронавірусу на Черкащині померло 17 осіб. А від всіх інших хвороб померло близько 5 тисяч осіб", - сказав Бондаренко.

Чому саме дії мера Черкас викликали обурення в президента, а не в прем'єра, для Бондаренка "є таємницею. Але те оточення, яке зараз є біля президента, має низький рівень знань. Оточення підводить президента. Я не бачу дій уряду з питань подолання карантину. Їх просто немає. Я не бачу, яку компенсацію отримав простий громадянин, підприємець, громада Черкас. Ми просто повинні були виконувати антиконституційні постанови Кабінету міністрів, але ці постанови, впевнений, будуть скасовані в Конституційному суді".

У справі позову мера до президента було призначене перше засідання суду. Але воно не відбулося.

"Суддя сказала, що суд не повідомив президента, тому що уряд позбавив суди фінансування і у суду просто немає за що купити конвертів та марок. Ми дали судді відвід, але вона його не задовольнила. Наступне судове засідання призначене на 18 серпня. Взагалі, вся ця історія – ще один доказ того, що президента оточують некомпетентні люди, які спонукають його на конфлікти, протистояння з міськими головами, на протистояння з громадами. І це не моя думка, це думка всіх жителів міста Черкаси", - наголосив мер.

Нагадаємо, Анатолій Бондаренко хоче знову балотуватися на мера Черкас. На вибори він іде з партієї "За майбутнє".

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація