Нервував, пив воду та поцілував депутатку: як поводився в Раді Данилюк у день звільнення з посади міністра фінансів

Нервував, пив воду та поцілував депутатку: як поводився в Раді Данилюк у день звільнення з посади міністра фінансів

Фото: УНІАН

Політик продовжує винуватити колег у перепонах в роботі свого міністерства.

Верховна Рада звільнила з посади міністра фінансів Олександра Данилюка. Частина депутатів оцінила його діяльність на посаді незадовільно, дехто навіть закликав правоохоронців дослідити роботу урядовця, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У парламенті перед голосуванням із Данилюком привіталися лише кілька нардепів, а він сам зайняв незвичне місце в урядовій ложі – подалі від прем’єра Володимира Гройсмана. Слухаючи виступи депутатів, Данилюк помітно нервувався і постійно пив воду. З трибуни йому тим часом нагадували і про роботу радником в команді Януковича, і закидали лобіювання інтересів МВФ у збиток країні, і дорікали за неякісну працю в Кабміні. Сам міністр поскаржився на утиски і протидію з боку колег. "Коли ви наділили мене повноваженнями міністра фінансів, я йшов розбудовувати ефективну, сучасну фінансову систему країни. Я йшов боротися з корупцією. Я йшов боротися з розбазарюванням державних коштів", - запевнив він.

Верховна Рада зі скандалом звільнила Олександра Данилюка з посади міністра фінансів

Верховна Рада зі скандалом звільнила Олександра Данилюка з посади міністра фінансів

За майже два роки на посаді міністра фінансів Олександр Данилюк постійно потрапляв у корупційні і політичні скандали. Репортери говорили про те, що дружина і сини міністра мають британське підданство, а сам Данилюк володів у Лондоні компаніями із сумнівною репутацією. Журналістам ТСН вдалось з’ясувати, що агентство нерухомості "Рюрік", яке належить Данилюку і яким він керував у Лондоні, взагалі не здійснювало жодної  діяльності – не мало офісу і скидалося на фіктивну фірму-прокладку. Коментувати закиди журналістів Данилюк не став ні тоді, ні зараз.

За відставку Данилюка проголосували 254 депутати. Перше, ніж піти з зали засідань, він кілька разів потиснув руку спікеру Андрію Парубію, поцілував Альону Шкрум і довго розмовляв з Вікторією Войцицькою. З Гройсманом Данилюк не прощався.

Кореспондент ТСН Дмитро Святненко

Повʼязані теми:

Наступна публікація