Невдоволений рішенням суду Янукович назвав прізвища "причетних" до розстрілів на Майдані

Невдоволений рішенням суду Янукович назвав прізвища "причетних" до розстрілів на Майдані

Фото: Reuters

Печерський райсуд дозволив заочне досудове розслідування.

Печерський районний суд Києва дозволив спеціальне (заочне) досудове розслідування щодо екс-президента-втікача Віктора Януковича, екс-голови СБУ Олександра Якименка та екс-першого заступника СБУ Володимира Тоцького у справі Євромайдану, кривавого його розгону та розстрілів людей.

"Стосовно ще трьох фігурантів цього кримінального провадження – Захарченка, Ратушняка та Федчука – подібні клопотання прокурорів розглядатимуться найближчим часом. Нагадаю, що йдеться про події на Євромайдані 18-20 лютого 2014 року. Усі шестеро фігурантів кримінального провадження перебувають у розшуку, ухиляються від суду і слідства", – написала у Facebook речниця генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

Тим часом екс-президент Віктор Янукович невдоволений таким рішенням суду, звинувачує нинішню владу, яка, мовляв, спеціально не допустила його адвокатів до суду, а також звинуватив нинішніх високопосадовців у причетності до розстрілів на Майдані в лютому 2014-го. Про це йдеться у зверненні екс-президента, яке до реакції ТСН.ua надіслав прес-секретар його сина Олександра Януковича Юрій Кирасир.

"Нинішній режим пішов на злочинні заходи - за допомогою сили усунути моїх адвокатів від участі в так званій справі про Майдан, яка розглядається в Печерському районному суді м. Києва. Такі дії - це панічна реакція нинішньої влади на те, що з кожним днем в Україні та світі дізнаються більше фактів причетності її представників до найтяжчих злочинів. Уже в Європі та світі відкрито говорять про причетність "нинішніх керівників" до масових розстрілів на Майдані в 2014 році. Називаються конкретні імена - Парубій, Пашинський, Луценко. Будуть названі ще", - ідеться у зверненні Януковича.

Він стверджує, що не винен у злочинах під час Майдані, мовляв, справа проти нього сфабрикована. Також він звинувачує представників нинішньої влади в тому, що "Кримом вони розрахувалися за можливість перебувати в високих київських кабінетах. 2014 року, прийшовши на крові до влади, вони за допомогою крові цю владу намагаються утримати сьогодні, розв'язавши і продовжуючи братовбивчу війну на Донбасі", переконаний Янукович.

Зазначає, що його звинувачують у злочинах, яких не існує.

"Для цього в Печерському суді м. Києва із застосуванням сили не допустили моїх захисників до судового процесу, замінили їх на "прокурорського" адвоката, якому вистачило за 40 хвилин дослідити 110 томів справи і понад 100 годин відеоматеріалів, щоб дати можливість "ручному" судді винести рішення про початок досудового розслідування відносно мене".

Більше подробиць про сьогоднішній розгляд справи в суді читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація