Нідерланди прагнуть оперативно внести до Ради ЄС пропозицію щодо безвізового режиму з Україною

Нідерланди прагнуть оперативно внести до Ради ЄС пропозицію щодо безвізового режиму з Україною

Фото: УНІАН

Буде зроблено все, аби за це рішення проголосували якомога більше країн.

Постійний представник головуючих в ЄС Нідерландів посол Пітер де Гойєр запевняє, що президентство має за мету внести на розгляд Ради ЄС пропозицію Єврокомісії надати Україні безвізовий режим якомога швидше - протягом наступних кількох місяців.

Про це пише УНІАН.

Де Гойєр повідомив, що після того, як Єврокомісія ухвалила законодавчу ініціативу, зараз вона обговорюється державами-членами.

"Я очікую, що ми проведемо ще пару раундів обговорення. Як президентство ми переслідуємо мету спростити цей процес і очікуємо на відкриту та конструктивну дискусію в робочій групі та в Комітеті постійних представників для того, щоби внести це питання на розгляд Ради якомога швидше, протягом наступних пари місяців", - наголосив дипломат.

Нагадавши, що для ухвалення рішення необхідна кваліфікована більшість, постійний представник Нідерландів в ЄС запевнив, що буде зроблено все, аби за це рішення проголосували якомога більше країн.

12 квітня Виборча рада Нідерландів оприлюднила офіційні результати консультативного референдуму щодо Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Згідно з даними, явка становила 32,28%, проти проголосували 61%, за – 38,21%.

Остаточну оцінку результатам референдуму про асоціацію України з ЄС уряд Нідерландів надасть лише у вересні. Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте повідомив, що продовжити процес ратифікації угоди країна зараз не може. Як бути далі - вирішуватимуть із парламентом та європейськими партнерами.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація