Німеччина переконуватиме РФ повернути відкликаних офіцерів до СЦКК

Німеччина переконуватиме РФ повернути відкликаних офіцерів до СЦКК

Фото: Reuters

Росія, з одного боку, пропонує запровадити миротворчу місію ООН на Донбасі, а з іншго - відкликає своїх офіцерів з СЦКК.

Німеччина намагатиметься переконати російський уряд повернути відкликаних офіцерів із Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню на Донбасі.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель, - пише Укрінформ.

«Дуже важливо переконати російський уряд, щоб Росія знову брала участь у спільній комісії (СЦКК - ред.), і важливо, щоб Україна мала прямий контакт з Росією у цьому плані. Ми хочемо переконати Росію і робити все разом з Україною, щоб відкликання російських офіцерів було скасовано і вони повернулися до складу цієї комісії», - сказав Габріель.

Він звернув увагу на той факт, що Росія, з одного боку, пропонує запровадити миротворчу місію ООН на Донбасі, а з іншго - відкликає своїх офіцерів з СЦКК. За словами міністра, це «символи», які не пасують один до одного.

У СЦКК попереджають про можливі теракти проти мирного населення на Сході

У СЦКК попереджають про можливі теракти проти мирного населення на Сході

Відповідаючи на запитання журналістів стосовно можливої заміни в СЦКК російських офіцерів на представників інших країн, зокрема Німеччини, Габріель зазначив, що мета комісії - забезпечити прямий зв'язок між Україною і Росією і не уникати конфліктів, а припиняти ті, що виникають.

Як уже повідомлялося, 19 грудня всі російські офіцери, що входили до складу Спільного центру контролю і координації питань режиму припинення вогню і стабілізації ситуації (СЦКК), перетнули кордон з Україною в пункті пропуску "Гоптівка" і повернулися до РФ. Наступного дня на зустрічі тристоронньої контактної групи в Мінську представник Російської Федерації офіційно заявив, що РФ готова повернути своїх військових спостерігачів зі складу Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню на Донбасі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація